Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
«Συντονισμένη τρομοκρατική πράξη ιμπεριαλιστών»!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σύλληψη Μιλόσεβιτς

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σύλληψη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, πρώην προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας. Πρόκειται για συντονισμένη τρομοκρατική πράξη των ιμπεριαλιστών των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ με τη συναίνεση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και με τη συνεργία της γιουγκοσλαβικής - σερβικής κυβέρνησης.

Στόχος είναι, να νομιμοποιηθεί το πρόσχημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου του 1999 για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και να τσακιστεί το αγωνιστικό φρόνημα όσων αντιστέκονται στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, όσων αντιτίθενται στην αλλαγή συνόρων και στο πλιάτσικο.

Ο Σλ. Μιλόσεβιτς δε θα διωκόταν ούτε θα ανατρεπόταν, αν είχε συναινέσει στη σύνοδο του Ραμπουγιέ, στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και στους άλλους σφαγείς των Βαλκανίων. Δε θα διωκόταν ούτε με το επιχείρημα των οικονομικών εγκλημάτων, αν είχε συμφωνήσει με το ΝΑΤΟ.

Δικαίωμα να κρίνουν κυβερνήσεις και ηγέτες έχουν μόνον οι λαοί σε κάθε χώρα και όχι όργανα του ιμπεριαλισμού, όπως είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ο κάθε λαός έχει το δικαίωμα να επιλέγει το δρόμο που ο ίδιος θέλει.

Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι, αν το ΝΑΤΟ δε φύγει από τα Βαλκάνια, οι λαοί δε θα ησυχάσουν. Η πάλη πρέπει να ενταθεί. Να αγκαλιάσει μαζικά όλους τους βαλκανικούς λαούς!

Κάτω τα χέρια απ' τους λαούς των Βαλκανίων!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ