Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Θέατρο
Σμίγουν με το «Ονειρο»

Συνεργασία «Παιδικής Αυλαίας» - «Πολιτιστικής Παρέμβασης»

Το «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» περιοδεύει το καλοκαίρι
Το «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» περιοδεύει το καλοκαίρι
Τα ψίχουλα με τα οποία επιχορήγησε το ΥΠΠΟ τους παιδικούς θιάσους, αλλά και οι αποκλεισμοί των πιο σημαντικών ίσως θιάσων παιδικού θεάτρου έφεραν σε απόγνωση πολλούς από αυτούς. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μη αντέχοντας τα χρέη -αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στο ανέβασμα μιας παράστασης, αντίθετα δίνουν όλα όσα απαιτούνται για μια άρτια σε όλα παράσταση- σκέφτονται πολύ αν θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Ενας από αυτούς τους θιάσους είναι και η «Παιδική Αυλαία» του Γιάννη Καλατζόπουλου που συνέβαλε μαζί με τους ελάχιστους -μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού- θιάσους στην αναβάθμιση του παιδικού θεάτρου.

Ομως κανείς δεν πάει χαμένος όταν έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση του κοινού. Με μια επιστολή του, ο Γιάννης Καλατζόπουλος μας ενημερώνει για τη συνέχεια της «Παιδικής Αυλαίας».

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω δημόσια, γιατί χάρη στα δημοσιεύματά σας στις 22 και 23 Μαρτίου, έγινε το "θαύμα" που μπορεί να σώσει την "Παιδική Αυλαία" από την οικονομική καταστροφή και τη διακοπή της 40χρονης πορείας της».

«Η "Πολιτιστική Παρέμβαση", ο φορέας που με συνέπεια στηρίζει τα τελευταία χρόνια κάθε μορφή προοδευτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, παρενέβη κυριολεκτικά όχι απλώς να μην κλείσουμε, αλλά και να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για ένα ποιοτικό και συνάμα λαϊκό θέατρο για παιδιά, χωρίς να... συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις της Επιτροπής Επιχορηγήσεων του ΥΠΠΟ».

«Ηδη από το ερχόμενο καλοκαίρι, η "Παιδική Αυλαία" εντάσσεται στο δίκτυο εκδηλώσεων της "Πολιτιστικής Παρέμβασης" και θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα με το "Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας". Στόχος αφ' ενός η ευρύτερη προβολή της δικής μας πρότασης για το παιδικό θέατρο και αφετέρου η εξόφληση των χρεών μας».

Η συνεργασία «Πολιτιστικής Παρέμβασης» και «Παιδικής Αυλαίας», θα συνεχιστεί και τον ερχόμενο χειμώνα, με νέο έργο που θα ανακοινωθεί σύντομα και θα παρουσιαστεί σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τελευταίες αθηναϊκές παραστάσεις του «Ονειρου καλοκαιρινής νύχτας», θα δοθούν στο θέατρο «Βεάκη» (Στουρνάρη 32, τηλ: 522.3522) την επόμενη Κυριακή, 1 και 8 Απρίλη, στις 11 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ