Τρίτη 12 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποιήσεις ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ

Αγωνιστικά ραντεβού στις 14, 21, 22 Μάρτη και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 28 Μάρτη

«Οχι στη διάλυση των ΤΕΙ! 28 Μάρτη οι ΤΕΙτζήδες από όλη την Ελλάδα διαδηλώνουμε στην Αθήνα - 1 το μεσημέρι στην Ομόνοια», καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), σε συνέχεια των κινητοποιήσεων ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και τη διάλυση των ΤΕΙ.

Το ΜΑΣ εκτός της πανελλαδικού συλλαλητηρίου στις 28 Μάρτη, απευθύνει κάλεσμα σε «όλους τους σπουδαστές, εργαζόμενους και καθηγητές, στους συλλόγους και τα σωματεία τους» για:

  • Μεθαύριο, Πέμπτη, από τις 12 το μεσημέρι ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας.
  • Αγωνιστικό διήμερο δράσης μέσα στις σχολές την Πέμπτη και την Παρασκευή 21 και 22 Μάρτη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις χιλιάδων σπουδαστών των ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και στην υποβάθμιση των σπουδών. Τονίζει πως «το σίριαλ υποβάθμισης των ΤΕΙ κρατάει χρόνια. Δε χρειάζονται και άλλες αποδείξεις: Τα ιδρύματα φυτοζωούν με προϋπολογισμούς φτώχειας. Βλέπουμε τα κενά σε καθηγητές, τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα και εργαστηριακό εξοπλισμό. Βιώνουμε καθημερινά την άθλια πραγματικότητα με τα μονά - ζυγά εξάμηνα, τις λίστες αναμονής, που οδηγούν ως και να χαθεί ένα έτος. Ηδη πληρώνουμε ένα "σκασμό" λεφτά για στέγαση, σίτιση, μετακίνηση και βιβλία.

Με το σχέδιο "Αθηνά" το ποτήρι ξεχείλισε! Με το σχέδιο "Αθηνά" μετατρέπουν τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ. Γι' αυτό κλείνουν για παράδειγμα το τμήμα Βρεφών αφού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι δήμοι προσλαμβάνουν προσωπικό από ΙΕΚ, ΕΠΑΣ κτλ. Μπορεί η κυβέρνηση να μείωσε κάποιες μετακινήσεις, όμως η ουσία παραμένει: Τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών, το πέταγμα της όποιας επαγγελματικής ειδίκευσης εκτός πτυχίου, την οποία θα αγοράζουμε στη συνέχεια με πιστοποιητικά επί πληρωμή από τα ίδια τα Τμήματα.

Διαμορφώνουν τα επιστημονικά αντικείμενα πλήρως "κομμένα και ραμμένα" στις στοχεύσεις των επιχειρηματικών ομίλων για αύξηση των κερδών τους. Μετατρέπουν πλήρως τα ιδρύματα σε μαγαζιά που θα προσελκύουν πελάτες πουλώντας γνώση "με το κομμάτι".

Οποιος τη γλιτώσει από το σχέδιο "Αθηνά" τον περιμένουν οι προϋπολογισμοί φτώχειας των ΤΕΙ.

  • Τα κονδύλια μειώνονται στο μισό. Δηλαδή πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη των σπουδαστών. Τέλος η σίτιση και τα συγγράμματα!
  • Το 90% των εκτάκτων καθηγητών απολύονται! Δηλαδή σταματάει να διδάσκεται το 2/3 των μαθημάτων! Τεράστιες λίστες αναμονής σε κάθε εργαστήριο.
  • Με την εφεδρεία και τις απολύσεις, εκατοντάδες εργαζόμενοι των ΤΕΙ πετάγονται στο δρόμο.

Αν αυτά εφαρμοστούν χιλιάδες σπουδαστές θα οδηγηθούν να παρατήσουν τις σπουδές τους, εκατοντάδες έκτακτοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι. Ξέρουμε πως κάτι πρέπει να γίνει, πως δεν πάει άλλο. Η διέξοδος βρίσκεται στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργάνωση του αγώνα μπροστά στα δύσκολα που έρχονται(2016-10-08 00:00:00.0)
Πολύμορφες κινητοποιήσεις των σπουδαστών στα ΤΕΙ(2013-10-25 00:00:00.0)
Αγωνιστικό διήμερο αύριο και μεθαύριο(2013-03-20 00:00:00.0)
Το σχέδιο «Αθηνά» θα μείνει στα χαρτιά(2013-02-15 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο αύριο στην Κρήτη(2012-03-14 00:00:00.0)
"Δεν περνάνε τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής"(1998-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ