Τρίτη 12 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιδράσεις για μετακινήσεις - μετονομασίες

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά». Κινητοποίηση έκαναν χτες, στο κέντρο της Αθήνας, σπουδαστές από τμήματα ΤΕΙ από Λευκάδα και Ζάκυνθο. Συγκεκριμένα, ήταν σπουδαστές του τμήματος Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς στη Ζάκυνθο, που μεταφέρεται στο «Αττικό ΤΕΙ», στην Αθήνα, σπουδαστές από τα τμήματα «Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία» και «Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών», που μεταφέρονται σε Ηγουμενίτσα και Αρτα, αντίστοιχα.

Δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών ήταν στη συγκέντρωση και κάλεσαν τους σπουδαστές να παλέψουν συνολικά ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και τη διάλυση των ΤΕΙ, συμμετέχοντας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, στις 28 Μάρτη, στην Ομόνοια.

Aπόφαση να προχωρήσουν σε κατάληψη του Ιδρύματος, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, πήραν χτες, σε κοινή τους Γενική Συνέλευση οι καθηγητές και οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας και μετά τη συνέλευση ακολούθησε πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Οι σπουδαστές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καταγγέλλουν ότι με την αλλαγή ονομασίας του τμήματός τους σε «Μηχανολόγων Μηχανικών (Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης)», ανοίγει ο δρόμος για την υποβάθμιση του περιεχομένου σπουδών και του πτυχίου τους.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαμαρτύρεται για την ένταξη του πενταετούς Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου τα υπόλοιπα τμήματα είναι τετραετή. Η σύγκλητος εκφράζει την επιθυμία να φτιάξει πολυτεχνική σχολή με το παραπάνω και με άλλα δυο Τμήματα. Επίσης, εκτιμά ότι το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών με βάση το πρόγραμμα σπουδών του πρέπει να παραμείνει ενταγμένο στη Σχολή Τεχνολογιών και Επιστημών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ