Τρίτη 12 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αποκαλύπτουμε και απομονώνουμε τους φασίστες

Πετυχημένη συναυλία μαθητών - φοιτητών στην Πάτρα

Με αντιφασιστικά συνθήματα, μουσική, μηνύματα αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σάπιο σύστημα που τον θρέφει, γέμισε το βράδυ του Σαββάτου ο πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα, όπου έγινε η συναυλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας, με θέμα «Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει».

Εκπρόσωπος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, χαιρετίζοντας στην εκδήλωση, μίλησε για την ανάγκη καθημερινής δράσης για την αποκάλυψη της Χρυσής Αυγής. «Βάψαμε τα σχολεία μας με όμορφα αντιφασιστικά συνθήματα. Σβήσαμε από όλους τους τοίχους τις σβάστικες και τους αγκυλωτούς σταυρούς. Μοιράσαμε στους συμμαθητές μας σκίτσα, αφίσες προκηρύξεις. Κάναμε γενικές συνελεύσεις, συζητήσαμε στα 5μελή και τα 15μελή. Αυτά όλα πρέπει να συνεχίσουμε να τα κάνουμε. Μαζί μας είναι όλοι οι μαθητές. Ολοι λένε ότι συμφωνούν», σημείωσε τονίζοντας τις ευθύνες όσων εμποδίζουν αυτή τη δράση, δείχνουν «ανοχή» στους χρυσαυγίτες στο όνομα της... νομιμότητας.

«Εξω οι φασίστες από τα σχολεία μας, έξω τα φασιστικά σύμβολά τους, οι σάπιες ιδέες τους», δήλωσαν οι μαθητές. «Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι τους φοβόμαστε». «Το ξέρουμε πολύ καλά. Το έχει δείξει και η ιστορία. Το οργανωμένο κίνημα μπορεί και θα τσακίσει τους φασίστες και το σύστημα που τους γέννησε». «Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην αφήνουμε καμία ενέργειά τους αναπάντητη. Να τους αποκαλύπτουμε παντού, να τους απομονώνουμε».

Στη συναυλία συμμετείχαν επτά μαθητικά και δύο φοιτητικά συγκροτήματα που τραγούδησαν ξένα και ελληνικά ροκ τραγούδια.

Ανάλογη συναυλία γίνεται και στη Λάρισα, την Παρασκευή 22 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ταχυδρομείου (μετά τις γιορτές των σχολείων για την 25η Μάρτη). Δηλώσεις συμμετοχής για συγκροτήματα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: mas_aeiteilar@yahoo.gr (για φοιτητές και σπουδαστές) saslarissas@yahoo.gr (για μαθητές), καθώς και στις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ και στους μαθητές που συμμετέχουν στο ΣΑΣΛ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ