Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»
Απαιτούν σύμβαση με όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ (τυπογραφείο) απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας να αντικαταστήσουν μέρος των δεδουλευμένων τους με... κουπόνια για super market.

Η εργοδοσία επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών. Προηγούμενα, είχε αυθαίρετα «κόψει» το επίδομα γάμου. Τότε, οι εργαζόμενοι απάντησαν άμεσα «σβήνοντας» τις μηχανές. Ωστόσο, η εργοδοσία δεν έμεινε εκεί. Αρχισε να καλεί έναν προς έναν τους εργαζόμενους ζητώντας τους να αποδεχτούν μείωση μισθών, μέσω ατομικών συμφωνιών. Και πάλι, όμως, μαζί με την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, προχώρησαν την Παρασκευή 1 Μάρτη σε πετυχημένη 24ωρη απεργία.

Στις αρχές της βδομάδας, η εργοδοσία πραγματοποίησε σύσκεψη και κάλεσε τους εργαζόμενους να αποδεχτούν μείωση μισθού κατά 150 ευρώ, τα οποία, ωστόσο, θα τα έδινε σε... κουπόνια! Για να γίνει, όμως, αυτό θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας! «Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια», όπως λέει ο λαός. Και θα μείωνε τους μισθούς - έναντι κουπονιών - και θα εξασφάλιζε τις ατομικές συμβάσεις, δηλαδή, θα έσπαγε τη συλλογική διαπραγμάτευση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ