Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Οργιο νοθείας από την ΠΑΣΚΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Οικοδόμων»

Με εκτεταμένη νοθεία από την πλευρά της ΠΑΣΚΕ πραγματοποιήθηκαν από 1 έως 3 Μάρτη οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Πτολεμαΐδας, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία Οικοδόμων», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία»:

«Αλλο ένα καρφί στο φέρετρο του συνδικαλιστικού κινήματος έβαλε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Είναι στην κυριολεξία οι νεκροθάφτες των εργατών. Αρχιμάστορας ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Α. Τσιλφίδης, και μαθητευόμενος εκλογομάγειρας ο "πρόεδρος" του Συνδικάτου Οικοδόμων, Ν. Αντωναρίδης.

Ισχυρίζονται ότι έγινε γενική συνέλευση για να αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών του συνδικάτου. Ακόμα και αν έγινε πραγματικά γενική συνέλευση, έγινε στα κρυφά και με την απουσία οικοδόμων, επιπλέον διόρισαν εφορευτική επιτροπή, παρουσίασαν 3 διαφορετικά μητρώα μελών, από τα οποία έσβηναν και έγραφαν όποιον ήθελαν. Ενα μητρώο Ελλήνων, ένα μεταναστών και ένα με οικονομικά τακτοποιημένα μέλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 3ο μητρώο διά στόματος Τσιλφίδη το μεσημέρι της Πέμπτης 28/2 είχε οικονομικά εντάξει 50 μέλη και το επόμενο πρωί λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία τα μέλη αυτά έφτασαν τα 600.

Διέγραψαν πραγματικούς οικοδόμους από τα μητρώα

Με βάση τα μητρώα μελών αυτά ψήφισαν άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με την οικοδομή. Ψήφισαν νοικοκυρές με τα οικογενειακά τους βιβλιάρια, γυναίκες που καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με τον κλάδο των οικοδόμων, μαθηματικοί και άλλοι επαγγελματίες με μόνο δικαιολογητικό το βιβλιάριο του ΙΚΑ.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας η γραμματειακή υποστήριξη του ΕΚΠ χωρίς καμία αρμοδιότητα έκανε έλεγχο στα βιβλιάρια και απέρριπτε εργαζόμενους να ψηφίσουν σε όλα τα όργανα, υποκαθιστώντας την δικαστικό αντιπρόσωπο κατά την 3η μέρα της ψηφοφορίας. Σε διαμαρτυρία εκπροσώπων της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" η δικαστικός ΜΑΣ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ!!! Κατατέθηκε ένσταση από το ψηφοδέλτιο της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" και απορρίφθηκε ομόφωνα από την εφορευτική επιτροπή.

Στις εκλογές πήραν μέρος με το δικό τους ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο διάφοροι εργοδότες της περιοχής για να στηρίξουν το δικό τους άνθρωπο, της εργοδοτικής παράταξης της ΠΑΣΚΕ. Γνωστοί επιχειρηματίες, μεγαλοξενοδόχος της Πτολεμαΐδας, εργολάβοι, αλλά και μικροεπαγγελματίες. Φαίνεται καθαρά ποιοι κρύβονται πίσω από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, η εργοδοσία με την τρομοκρατία που ασκεί, με την πίεση και τον εκβιασμό, με τάξιμο και καλοπιάσματα, πότε με το καρότο και πότε με το μαστίγιο, έφερνε κόσμο να ψηφίσει σε εκλογές που οι περισσότεροι ούτε ήξεραν γιατί γίνονταν.

Τελικά, από ένα μητρώο 2.750 "οικοδόμων" ψήφισαν 320 με το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ να λαμβάνει 260 ψήφους.

Το ταξικό ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ που ψηφίστηκε αποκλειστικά από οικοδόμους και στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ, πήρε 60 ψήφους σημειώνοντας αύξηση κατά 20 ψήφους».

Η παράταξη σημειώνει μεταξύ άλλων πως ειδικά σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, «είναι ανάγκη η εργατική τάξη να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Να πετάξει από τα συνδικάτα τους λακέδες των αφεντικών. Να πετάξει από τα Εργατικά Κέντρα και τη ΓΣΕΕ την εργατική αριστοκρατία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ