Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΤΗΝΟΥ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα δικαιώματα των σπουδαστών

Για τα προβλήματα σπουδαστών του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου κατέθεσαν Ρρώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Ελένη Γερασιμίδου και Διαμάντω Μανωλάκου. Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνουν:

«Οπως είναι γνωστό στον Πύργο Τήνου λειτουργεί το Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, το οποίο ιδρύθηκε με το ν. 3136/1955, με σκοπό τη διδαχή της καλλιτεχνικής μαρμαροτεχνίας.

Σήμερα, στη σχολή φοιτούν 37 σπουδαστές και διδάσκουν 5 καθηγητές. Η δε φοίτηση είναι τριετής και τα διδασκόμενα μαθήματα είναι μαρμαρογλυπτική, αρχιτεκτονικό σχέδιο, γλυπτική (πηλός, γύψος), ζωγραφική (σχέδιο, χρώμα) και Ιστορία Τέχνης.

Οι σπουδαστές της σχολής αντιμετωπίζουν προβλήματα και αίτημά τους είναι:

Να είναι δωρεάν η μεταφορά τους, από και προς τη σχολή, από οποιοδήποτε σημείο της Τήνου, καθώς και να δικαιούνται μειωμένο κατά 50% εισιτήριο στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Να υπάρχει η δυνατότητα αναβολής στράτευσης και για τους σπουδαστές της σχολής, ώστε να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και να μην τις διακόπτουν όπως γίνεται μέχρι σήμερα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των σπουδαστών της σχολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ