Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΚΛΩΘΩ»
Καλούν σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα

Η κυβέρνηση επιμένει στην κατάργηση της ειδικής επιδότησης των κλωστοϋφαντουργών

Την κλιμάκωση του αγώνα των κλωστοϋφαντουργών οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το κλαδικό σωματείο «ΚΛΩΘΩ» μετά και τη χτεσινή απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μην κάνει πίσω από την εφαρμογή του νόμου για την κατάργηση της ειδικής επιδότησης καθώς και την απόφασή του να θεωρήσει ως πλασματικό το χρόνο ασφάλισης αυτής της περιόδου, παρά το γεγονός ότι ο νόμος που κατέκτησαν το 2008 προέβλεπε ρητά ως πραγματικό το χρόνο ασφάλισης.

Με βάση αυτή την απόφαση του υπουργείου Εργασίας και τη σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ σημαίνει ότι: Θα ανακληθούν όλες οι συντάξεις που δόθηκαν. Θα ζητηθούν πίσω και τα συντάξιμα ποσά που εισέπραξαν μέχρι τώρα.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το «ΚΛΩΘΩ» οργανώνουν Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 25 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. για να οργανώσουν την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Σχεδιάζουν κάθοδο με λεωφορεία στην Αθήνα, στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό. Την ίδια μέρα θα επισκεφθούν τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων στη Βουλή.

Με ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως η κυβέρνηση σε μια νύχτα θέλει να τσακίσει μια τοπική κατάχτηση των εργαζομένων, που μετά από σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες προστάτεψε 380 περίπου οικογένειες στην περιοχή. Και καλούν όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών και να στηρίξουν τις μορφές αγώνα που θα επιλέξουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ