Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απήργησαν στην ΑΓΝΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί, στο πλαίσιο της απεργίας τους, οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 3 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία, να μη γίνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Στο δικαστήριο χτες συζητήθηκε η αίτηση της εργοδοσίας για υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, στο δικαστήριο, τοποθετήθηκαν κατά της υπαγωγής της ΑΓΝΟ στο άρθρο '99 δηλώνοντας ότι είναι μια βιώσιμη επιχείρηση που μπορεί να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και να πληρώνει τους εργαζόμενους με τις ΣΣΕ. Μάλιστα, σημείωσαν πως οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας για ένταξη της ΑΓΝΟ στο άρθρο '99, εξυπηρετεί επιχειρηματικές σκοπιμότητες και σχεδιασμούς του ιδιοκτήτη που μέσω της άλλης επιχείρησής του, της «ΚΟΛΙΟΣ» εμφανίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους πιστωτές της ΑΓΝΟ.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες. Πάντως χθες, το δικαστήριο αποφάσισε να εξαιρέσει τους εργαζόμενους και τους κτηνοτρόφους από την απαγόρευση κατασχέσεων έναντι της ΑΓΝΟ για τα χρήματα που τους οφείλει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ