Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Σημαντικό βήμα για ΠΑΟ

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας έκανε χτες ο Παναθηναϊκός που επικράτησε στο Κάουνας της Ζαλγκίρις με 78-73. Κάτι που τον εδραιώνει εντός της πρώτης τετράδας, αλλά του δίνει και σημαντικό πλεονέκτημα έναντι μιας βασικής του αντιπάλου όπως είναι η λιθουανική ομάδα. Οι «πράσινοι» με καλή άμυνα δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ, ενώ στην τέταρτη περίοδο με μπροστάρη τον Διαμαντίδη (καθοριστικά καλάθια) αλλά και τον Ούκιτς στα τελευταία λεπτά πραγματοποίησαν ένα επιθετικό κρεσέντο (το 69-70 έγινε 71-77 στο 37') φθάνοντας στη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΧΑ: Για το προβάδισμα

To... πάνω χέρι (μετά και τη νίκη στη Ρωσία επί της Κίμκι) στη μάχη για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα του ομίλου του, που οδηγεί στα προημιτελικά, θέλει να πάρει σήμερα ο Ολυμπιακός απέναντι σε μια βασική του αντίπαλο την Κάχα, που φιλοξενεί στο ΣΕΦ (21.00, «Nova»). Οι δυο αντίπαλοι παρέα και με την Κίμκι ισοβαθμούν ουσιαστικά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (Μπαρτσελόνα και Σιένα έχουν ξεφύγει σε πρώτο και δεύτερο σκαλοπάτι) έχοντας κοινό απολογισμό του Α' γύρου 4 νίκες - 3 ήττες. Ετσι για τον Ολυμπιακό αρχικά η επικράτηση σήμερα και εάν είναι δυνατόν η κάλυψη της ήττας του στο παιχνίδι της Ισπανίας (8 πόντοι) του δίνει σημαντικό προβάδισμα.

Στα αγωνιστικά, μάλλον αναβάλλεται το ντεμπούτο του νεοαποκτηθέντα Αμερικανού Νταρόν Πέρκινς (σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας), ενώ προβλήματα είχαν μεσοβδόμαδα οι Σπανούλης (πυρετό), Παπανικολάου (δεν είναι έτοιμος).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ