Κυριακή 17 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για το Καταστατικό

Ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρό οργανωμένο κόμμα της εργατικής τάξης, ατσαλωμένο και αποφασισμένο σε όλες τις φάσεις της ταξικής πάλης.

Απόψεις περί νομιμοποίησης διαφορετικών απόψεων... θέλουν τα στάδια και συμμετοχή σε «αριστερές» κυβερνήσεις του ταξικού αντίπαλου. Νομιμοποίηση τάσεων, κάνουν αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα, γιατί σ' αυτά εκφράζονται τμήματα της αστικής τάξης.

Η εργατική τάξη δεν έχει αντιτιθέμενα συμφέροντα. Χρειάζεται πειθαρχία στην ταξική πάλη για να νικήσει. Το ΚΚΕ μπορεί να το πετύχει αυτό με τη στρατηγική του και το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, δηλαδή τη δημοκρατία της πλειοψηφίας ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν ίδια ιδεολογία και στρατηγική.

Ας φανταστεί κάποιος: Η πλειοψηφία να θέλει απεργία - η μειοψηφία όχι, οι πολλοί απεργοί - οι λίγοι απεργοσπάστες, ή στην επαναστατική κατάσταση η πλειοψηφία θέλει «ναι τώρα» - η μειοψηφία «όχι αύριο» με τους μεν να επαναστατούν και τη μειοψηφία να υπονομεύει... Αλλά ο οπορτουνισμός έτσι λειτουργεί: Οταν δεν έχει την πλειοψηφία θέλει τάσεις, όταν την έχει, θέλει συγκεντρωτισμό δίχως δημοκρατικό σκέλος.

Αλήθεια, τι παθαίνουν τα στελέχη μετά από 8 χρόνια σε ένα όργανο; Διαφωνώ με απόψεις «αλλαγής στελεχών στα όργανα, ανά θητείες», τα μέλη του ΚΚΕ εκλέγουν επαναστάτες και όχι αστούς.


Αλέκα Γιάννουση
Τμήμα Προπαγάνδας της ΚΕ - ΚΟΒ Καματερού


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ