Κυριακή 1 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή (1/3)
  • Νίκος Πορτοκάλογλου
    Νίκος Πορτοκάλογλου
    Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» με τον Αργύρη Μπακιρτζή ξαναβρίσκονται (9μμ) για μια ακόμη φορά στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης, 5056.099). Μαζί με γνωστά τραγούδια τους θα παρουσιάσουν και ανέκδοτα κομμάτια, που θα συμπεριληφθούν στο νέο δίσκο τους.
  • Παραδοσιακά τραγούδια από Ιρλανδία, Σκοτία και Βρετάνη, παιγμένα με γκάιντα, βιολιά, κιθάρες, ιρλανδικό μπουζούκι κ.ά. παρουσιάζει το συγκρότημα «Κέλτες», στις 9.30μμ, στο Καλλιτεχνικό Καφενείο Αχαρνέων (Χειλίου 16, Μενίδι, 2462.587).
Δευτέρα (2/3)
  • «Μπουκέτα της Ανοιξης» είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης της Λουκίας Βαρλάμου, που εγκαινιάζεται (8μμ) στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλ. Βικτωρίας). Πρόκειται για μπουκέτα από πορσελάνη και ημιπολύτιμους λίθους και συνθέσεις από πέταλα λουλουδιών.
  • Ο Μανώλης Φάμελλος παρουσιάζει φρέσκα και παλιότερα τραγούδια του για δυο βραδιές (10.30μμ), στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος, 9226.975).
Τρίτη (3/4)
  • Ενα μνημειώδες έργο - σπονδή στη φύση, τον άνθρωπο και το σύμπαν - την Τρίτη Συμφωνία του Γκούσταφ Μάλερ θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στις 8.30μμ, στο Μέγαρο Μουσικής (Β. Σοφίας, 7282.000). Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Χορστ Νόιμαν, ενώ συμμετέχουν: η Τσέχα μέτζο σοπράνο Ντάγκμαρ Πέτσκοβα, οι Γυναικείες Χορωδίες της ΕΡΤ και της Μακεδονίας, καθώς και οι Παιδικές Χορωδίες του Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου και του Πνευματικού Κέντρου Αλιβερίου «Ο Αγιος Γεώργιος».
  • Εργο της Λουκίας Βαρλάμου
    Εργο της Λουκίας Βαρλάμου
    Η πρώτη ατομική έκθεση στη χώρα μας της Ερικας Δουραλή, εγκαινιάζεται (8μμ) στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4).
  • Εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11), ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «Φυσικά στοιχεία - μαγικά στοιχεία». Συμμετέχουν οι: Γ. Γκολφίνος, Δ. Κοκκινίδης, Μ. Λεβεντάκου, Λ. Πατρασκίδης, Ν. Στεφάνου κ.ά.
  • Μουσικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (πλατεία Κοραή, 4194.550) ξεκινά (9μμ) η ομάδα «Σπείρα - Σπείρα», με τη συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη, με αφορμή την έκδοση του CD «Ολοι μαύρα κι ένα πιάνο». Το πρόγραμμα βασίζεται σε τραγούδια των Θεοδωράκη, Καλδάρα, Κραουνάκη, Λένον, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου, Σαββόπουλου κ.ά.
Τετάρτη (4/4)
  • Βασισμένη στο έργο του Βλ. Ναμπόκοφ, «Λολίτα», είναι η νέα χοροθεατρική παράσταση που παρουσιάζει (έως τις 10/4) η ομάδα σύγχρονου χορού «Πρόσκαιρη σύνθεση» της Ντορίνας Καλεθριανού στο «Θέατρο της Ανοιξης» (Γερμανικού 220, Μεταξουργείο). Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Λέας Κούση, οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση, ενώ τη χορογραφία υπογράφει η Ντ. Καλεθριανού. Χορεύουν οι χορευτές και ηθοποιοί: Ουλφ Λούντστρομ, Φανή Μιχαηλίδου, Ελένη Τζάρου, Γιάννης Ντανάκος και Μάριος Αναγνωστάκης.
  • Εκθεση ζωγραφικής του Αχιλλέα Δρούγκα εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Πειραιά» (Ανδρούτσου 140).
  • Τραγούδια της πρώτης δισκογραφικής τους δουλιάς παρουσιάζουν οι «Occasional Dream - Περιστασιακό Ονειρο», στο «Καφέ Ασαντέ» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι, 7560.102).
Πέμπτη (5/4)
  • «Ελεγείο στην Ανοιξη» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων της Αλίκης Βενιέρη - Σκουλικίδη που εγκαινιάζεται (7.30μμ) στην αίθουσα τέχνης «Ανεμος» (Κυριαζή 36, Κηφισιά). Πρόκειται για μια σειρά καινούριων έργων (ακριλικά σε καμβά), διαφόρων διαστάσεων.
  • Δημιουργία της Αλίκης Βενιέρη - Σκουλικίδη
    Δημιουργία της Αλίκης Βενιέρη - Σκουλικίδη
    Τα πνευστά στην παραδοσιακή μουσική του ελλαδικού χώρου είναι το θέμα της συναυλίας - σεμινάριο, που θα δώσουν ο Γιώργος Κωτσίνης (πνευστά) και ο Πέτρος Κούρτης (κρουστά), στις 7.30μμ, στην αίθουσα «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41, 3634.000). Θα μιλήσει ο Λάμπρος Λιάβας. Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή (6/4)
  • Τι έχει μείνει από τη φωτιά των τραγουδιών, όταν ο ηλεκτρικός ήχος γίνεται ακουστικός; Το αποκαλύπτει ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις δύο εμφανίσεις του, στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 13-15, 3305056). Μαζί του στο πιάνο ο Κώστας Λειβαδάς.
  • Η Αρλέτα ξεκινά (10.30μμ) τριήμερο εμφανίσεων στο «Δίαυλο» (Δράκου 9, 9239.588). Τραγούδια μιας πορείας μελωδικής, που αγγίζουν ευαίσθητες χορδές.
  • Μια αναδρομή σε αγαπημένα τραγούδια προσφέρει ο Δημήτρης Ψαριανός, για δυο βραδιές (10.30μμ), στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια, 7780.669).
Σάββατο (7/4)
  • Μια μουσική ξενάγηση στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, στα Επτάνησα, στη Μ. Ασία κ.α. παρουσιάζει το συγκρότημα «Carousel», τις 10.30μμ, στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, 9270.628).

Αργύρης Μπακιρτζής
Αργύρης Μπακιρτζής

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ