Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικοί μονόλογοι και ξένη κωμωδία

Οι ερμηνευτές των μονολόγων
Οι ερμηνευτές των μονολόγων
Μονολόγους (δύο παλιούς και έναν καινούργιο), με τίτλο «Με όλο μου το είναι» ανεβάζει σήμερα το θέατρο «Στοά», σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου.

«Μια μητέρα...» της Μαρίας Κονδύλη και της Θάλειας Ασλανίδου - μονόλογος από το έργο «Φυτά εσωτερικού χώρου»,που πρωτοπαρουσίασε η «Στοά» το 1981 και ερμήνευσε η Μαρία Κονδύλη. Εκτοτε ξαναπαίχτηκε το 1985, στο σπονδυλωτό έργο «Κάτι έγινε και τσακ», με το οποίο γιορτάστηκαν τα 15χρονα του θιάσου, με ερμηνεύτρια την Λήδα Πρωτοψάλτη, η οποία θα το ερμηνεύσει και τώρα. Ο «Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη (1992), θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους μονόλογους του συγγραφέα και πρωτοπαίχτηκε, επίσης, στη «Στοά», το 1992, με τον Θανάση Παπαγεωργίου, ο οποίος θα τον ξαναερμηνεύσει. «Η Αντριάνα», ο τρίτος μονόλογος, γράφτηκε πρόσφατα από τον Θανάση Παπαγεωργίου και είναι το πέμπτο θεατρικό του έργο που παίζει η «Στοά». Προηγήθηκε το «89,90 FM stereo», το «Αντε γεια», το «Ακούω ήχον κώδωνος» (συρραφή κειμένων του Μποστ) και διάφορα σκετς στο σπονδυλωτό «Τελεία gr». Θα ερμηνευτεί από την Εύα Καμινάρη. Σκηνικά - κοστούμια Λέας Κούση. Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο (9 μ.μ.), Κυριακή (7 μ.μ.).

  • Την κωμωδία «Τρεις και μη... χειρότερα» του Mino Bellei, παρουσιάζει το «Μπρόντουγεϊ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου. Πρωταγωνιστούν τρεις 70άχρονες φίλες, αχώριστες από τα παιδικά τους χρόνια. Η μια είναι πρώην ηθοποιός και της είναι πολύ δύσκολο να αποχωριστεί την τέχνη της. Η δεύτερη είναι ενεργή επιχειρηματίας και η τρίτη μία απλή γυναίκα. Συναντιούνται, λοιπόν, για να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα, όπως κάθε χρόνο. Αλλά αυτή τη φορά θα βγουν στην επιφάνεια θέματα που θα γίνουν η αφορμή να φτάσει η φιλία τους στο χείλος του γκρεμού. Απόδοση: Γιάννης Διαμαντόπουλος, Διονύσης Κορόλης. Επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Ρίσβας, Δήμητρα Σάκαλη. Σκηνικά - κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος. Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Πλατάκης. Φωτισμοί: Δημήτρης Τσιούμας. Κίνηση: Σίμων Πάτροκλος.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μήδεια» του Μποστ από το θέατρο «Στοά»(30/8/2014)
Τελευταίες παραστάσεις(22/4/2011)
Ανοιξαν αυλαία(30/10/2003)
ΑΤΙΤΛΟ(29/8/2003)
«Αννα» και «Αγγέλα» στη Θεσσαλονίκη(20/3/2002)
Οι πρεμιέρες συνεχίζονται(4/11/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org