Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για το Καταστατικό

Σελ. 77, ΠΡΟΛΟΓΟΣ, τελευταία σειρά ...κατάκτηση της εργατικής εξουσίας για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Προτείνω την κομμουνιστική οικοδόμηση. Διότι τον κομμουνισμό ως κοινωνικοοικονομικό σχηματισμό θέλουμε να οικοδομήσουμε.

Σελ. 79, τελευταία παράγραφος του ε. ψηλά στη σελίδα. Εχω την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται, διότι όλες αυτές οι εκφράσεις είναι δημιουργήματα (μηχανισμοί στήριξης του καπιταλιστικού συστήματος), γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Καταργώντας το - γιατί αυτός είναι ο στρατηγικός σκοπός του ΚΚΕ - και αντικαθιστώντας το από το νέο, το κομμουνιστικό, πεθαίνουν στην πορεία αντικειμενικά και οι παραπάνω εκφράσεις (μηχανισμοί του). Επομένως, έχω την εντύπωση ότι λειτουργεί πληθωρικά.

Σελ. 95. Αρθρο 47, σχετικά με τις καταστατικές ποινές προτείνω να μην υφίσταται άλλο η καταστατική ποινή Παρατήρηση και Μομφή. Η καθαίρεση να κωδικοποιηθεί. Αρα: α) Προειδοποίηση διαγραφής, β) Καθαίρεση, από όλα τα όργανα ανάλογα το παράπτωμα (η κρισιμότητα θα κριθεί από το συλλογικό όργανο που ανήκει) και εφόσον ανήκει σε ένα ή περισσότερα όργανα, γ) Διαγραφή. Ταυτόχρονα προτείνω η συζήτηση ή η απόφαση μιας καταστατικής ποινής μέχρι την επόμενη να μην ξεπερνά τους δύο μήνες, (θα παίξουν ρόλο οι συνθήκες της περιόδου). Η συζήτηση ξεκινά, αφού υπάρχουν τα ανάλογα δεδομένα.


Στέλιος Αλεξάκης
ΚΟ Ρεθύμνου


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ