Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Αλληλεγγύη και συμπαράσταση

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ «συμπαραστέκεται και εκφράζει την αγωνιστική της αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των αγροτών που εδώ και μέρες βρίσκονται στους δρόμους με τα τρακτέρ.

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας για την επιβίωσή τους, αγώνας να μη ξεκληριστούν.

Είναι και αγώνας εθνικός αφού έχει σχέση με την αγροτική οικονομία και την πλήρη τροφοδοσία του λαού με φτηνά και καλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα.

Και οι αγρότες όπως και οι εργάτες είναι θύματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ντόπιου κεφαλαίου. Είναι θύματα της ΚΑΠ που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά.

Η συγκυβέρνηση και στους αγρότες δείχνει το αντιλαϊκό - αυταρχικό πρόσωπό της, όχι μόνο αρνούμενη να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά χρησιμοποιεί και τα ΜΑΤ, γιατί στους αγρότες δεν μπορεί να ισχύσει το φασιστικής μεθόδου μέτρο της επιστράτευσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει δεκτά τα δίκαια αιτήματα των αγροτών».

  • Την συμπαράστασή του στους αγώνες των αγροτών εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, σημειώνοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ έχει φέρει την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών σε απόγνωση». Υπογραμμίζει ακόμη, ότι «σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαία η ένταση της πάλης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και απαιτείται κοινή πάλη και αγώνες με βάση το πλαίσιο της ΠΑΣΥ, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στην πολιτική που μας οδηγεί στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ