Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κύκλωμα δουλεμπόρων στη Θεσσαλονίκη

Τρεις άνδρες και πέντε γυναίκες συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης της Europol σε 10 χώρες της Ευρώπης, για συμμετοχή σε κύκλωμα δουλεμπορίας. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων όπου συμμετείχαν 1.200 αστυνομικοί, συνελήφθησαν σε Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Τουρκία και Κοσσυφοπέδιο, συνολικά 103 άτομα.

Στόχος των δουλεμπόρων που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη ήταν να μεταφέρει έναντι 4.000 ευρώ, μετανάστες από τη χώρα μας στη Γερμανία. Για να πετύχουν το στόχο τους, ένας 31χρονος (που συνελήφθη κι αυτός) ίδρυσε γραφείο γενικού τουρισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας έτσι δρομολόγια προς τη Γερμανία με λεωφορεία του που είχαν υποστεί ειδικές τροποποιήσεις και είχαν κατασκευαστεί ειδικές κρύπτες. Μάλιστα, για να είναι αληθοφανή τα ταξίδια, πλήρωναν επιβάτες με 100 ευρώ για να συμμετέχουν σε αυτά.

Στα σπίτια και τους χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος, που φέρονται να είχαν αποκομίσει από το δουλεμπόριο περισσότερα από 600.000 ευρώ, βρέθηκαν μεταξύ άλλων τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, ταξιδιωτικά εισιτήρια με προορισμό διάφορες χώρες της ΕΕ, αποδεικτικά κρατήσεων ξενοδοχείων εξωτερικού και ημερήσια βιβλιάρια δρομολογίων τουριστικών λεωφορείων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ