Κυριακή 3 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Σκάκι
Πρώτη η Κέρκυρα και πρόκριση στην Α' Εθνική

Συμμετοχή της Κατερίνας και του Τ. Παυλίδη στη Βηρυτό

Μερική άποψη από τους αγώνες Πρωταθλήματος της Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.
Μερική άποψη από τους αγώνες Πρωταθλήματος της Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.
Με δελτίο Τύπου η Τ.Ε. Σκ. Σωμ. Δυτικής Ελλάδας (ΤΕΣΣΔΕ) μας ενημερώνει ότι στο φετινό Διασυλλογικό Πρωτάθλημά της αγωνίστηκαν έξι ομάδες: Κέρκυρα, Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Θινάλιος και Πάλαιρος.

Νικήτρια η ομάδα της Κέρκυρας, με 5 βαθμούς σε 5 αγώνες, η οποία εκτός από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΤΕΣΣΔΕ, εξασφάλισε και την πρόκρισή της στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής 2013. Οπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν οι παράγοντες της ομάδας, η Κέρκυρα κερδίζει το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και η συμμετοχή της στην Α' Εθνική της δίνει την ευκαιρία ν' αντιμετωπίσουν οι σκακιστές κορυφαίους Ελληνες, αλλά και κορυφαίους ξένους σκακιστές, όπως είναι η Τζούντιθ Πόλγκαρ, ο Βασίλι Ιβαντσούκ, ο Τσέχος Ναβάρα, ο Μολδαβός Μπολογκάν κ.ά.

Στο δελτίο Τύπου η ΤΕΣΣΔΕ αναφέρει ότι η Δυτική Ελλάδα αναπτύσσεται διαρκώς στο σκάκι και από 60 σκακιστές-στριες που συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα, αναμένει ότι ο αριθμός αυτός του χρόνου θα φτάσει τους 80. Επίσης αναφέρει σχετικά με την ωφελιμότητα και τη χρησιμότητα του πνευματικού αθλήματος: «Πολλοί πιστεύουν ότι το σκάκι απευθύνεται σε έξυπνους ανθρώπους. Εμείς όμως θέλουμε να τους πείσουμε ότι το σκάκι μπορεί να κάνει κάποιον έξυπνο. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό μας βοηθάει να εκγυμνάζουμε το μυαλό μας και να αναπτύσσουμε νέες δεξιότητες».

* Στο 8ο Μεσογειακό Ατομικό Πρωτάθλημα που έληξε την περασμένη Παρασκευή στη Βηρυτό, εκπροσώπησαν τη χώρα μας τα αδέλφια Κατερίνα και Τάσος Παυλίδης. Επί 26 συμμετοχών από 8 μεσογειακές χώρες, ο Τάσος Παυλίδης κατέκτησε την 3η θέση με 6,5β. σε 7 αγώνες, ενώ στις 2 πρώτες θέσεις ισοβάθμισαν οι Σύριοι Μπακρ Ζβαν (F.M. 2296) και Λουάτι Μπασχέρ (Ι.Μ. 2259) με 7β. Στις γυναίκες που αγωνίστηκαν στον ίδιο όμιλο με τους άντρες, την 1η θέση πήρε η Κατερίνα Παυλίδου με 4,5β. (9η στην τελική κατάταξη).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org