Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11471

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΕΧΤ
Προσέγγιση της σκέψης και της δημιουργίας του

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει στις 27 και 28 Απρίλη του 2013 Επιστημονικό Συνέδριο, αφιερωμένο στον κορυφαίο μαρξιστή διανοητή, δραματουργό, ποιητή και σκηνοθέτη Μπέρτολτ Μπρεχτ, με τίτλο: «Μπέρτολτ Μπρεχτ: Για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθούν». Το συνέδριο θα αποτελέσει την κορύφωση μιας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν το Δεκέμβρη του 2012 με το κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Μπ. Μπρεχτ, και θα διαρκέσουν έως και τον Απρίλη του 2013. Σήμερα παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του δεύτερου κύκλου των αφιερωμάτων που περιλαμβάνει συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Οπως και στον πρώτο κύκλο έτσι και στο δεύτερο, επιδίωξη είναι να κατανοηθεί και πρακτικά όχι μόνο η σκέψη του Μπρεχτ, αλλά και οι τεχνικές του.


ΣΕΛ.  3


ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Μικρό αφιέρωμα στο έργο του

Ο Μάρκος Βαμβακάρης δικαίως θεωρείται απ' τις κυριότερες μορφές της νεότερης ελληνικής μουσικής, αφού κατόρθωσε με το ταλέντο του να επιβάλει το μπουζούκι ως το βασικό όργανο του λαϊκού τραγουδιού και να ανοίξει στη συνέχεια το δρόμο της λαϊκής δημιουργίας, δίνοντας ξεχωριστό ύφος στο αστικό λαϊκό τραγούδι, που ενέπνευσε στη συνέχεια όλους τους λαϊκούς και «έντεχνους» δημιουργούς.


ΣΕΛ.  4   -   5
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
XNA: Ενα τεχνητό υποκατάστατο του DNA

Η ζωή απαιτεί ένα σύστημα αποθήκευσης και αναπαραγωγής γενετικών πληροφοριών. Στη ζωή που εμφανίστηκε στη Γη, αυτό το ρόλο παίζουν το DNA και το RNA, όμως τα μόρια αυτά δεν είναι τα μόνα που έχουν τέτοιες δυνατότητες. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 6 πολυμερή που μπορούν να επιτελέσουν το ίδιο έργο.


ΣΕΛ.  9
ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Πρότυπα εχθρικά για τα δικαιώματα των γυναικών

ΣΕΛ.  16
Η σαπίλα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ