Τρίτη 8 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ: Για ακόμη μία φορά το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», περί αναρμοδιότητας του δικαστηρίου (σ.σ. τα αδικήματα πρέπει να δικαστούν από δικαστήριο με ενόρκους) και κακής σύνθεσης του δικαστηρίου (σ.σ. έχουμε ειδική σύνθεση δικαστηρίου με προεπιλογή αριθμού δικαστών από το σύνολο και μετά κλήρωση). Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η απόφαση και για μια σειρά αιτημάτων, όπως να μην κρατούνται τα στοιχεία ταυτότητας όλων όσων προέρχονται στην δίκη γιατί πλήττει τη δημοσιότητα της δίκης, να γίνεται μαγνητοφώνηση - απομαγνητοφώνηση των πρακτικών.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε για όλα τα παραπάνω ότι εδράζονται στο γνωστό «τρομονόμο» με τον οποίο παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι. Ο «τρομονόμος» είναι κομμάτι ενός αντιδραστικού παζλ που περιλαμβάνει εκτός από την «Σύμβαση του Παλέρμο», τον «ευρωτρομονόμο», το ενιαίο ένταλμα σύλληψης, τη συμφωνία αστυνομικής συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ και τις προσαρμογές στην νομοθεσία των κρατών - μελών της ΕΕ. Οι συνήγοροι σε παρεμβάσεις τους, ανάμεσα σε άλλα, έκαναν λόγο για εφαρμογή ενός μοντέλου, που πολιτικό αδίκημα διαπράττει μόνο ο στρατιωτικός που παίρνει τα τανκς του κράτους και επιβάλλει δικτατορία. Για τη μαγνητοφώνηση - απομαγνητοφώνηση επισημάνθηκε ότι δεν είναι δυνατόν το δικαστήριο να λέει στους συνηγόρους ότι μπορεί ν απουσιάσουν από κάποιες συνεδριάσεις και την ίδια στιγμή να τους στερεί το δικαίωμα να ενημερώνονται λεπτομερώς για ότι γίνεται στη συνεδρίαση. Επίσης, ειπώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι δε στερούνται μόνο του δικαιώματος στη δημοσιότητα της δίκης αλλά και της αλληλεγγύης που θα τους προσφέρουν όσοι βρίσκονται στο ακροατήριο, που στην ουσία αποτρέπεται να προσέλθουν, με την κράτηση των στοιχείων των ταυτοτήτων.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ χθες το μεσημέρι από άλλους ορειβάτες, ο 54χρονος που είχε χαθεί από προχθές το βράδυ στα Πιέρια Ορη. Το μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Κοζάνης είχε αφήσει στο χωριό Καταφύγι τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου και προχώρησε προς το καταφύγιο της Αβδέλλας. Ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής, κλήθηκε και παρέλαβε τους ορειβάτες αλλά και τον 54χρονο από τη θέση Ανω Μηλιά.

ΝΕΑΡΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ: Νεαρός αλλοδαπός δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο στη συμβολή των οδών Μουστοξύδη και Βαλτινών στο Πεδίον του Αρεως το βράδυ του Σαββάτου. Ο 18χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου κατέληξε. Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 10.30 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ