Τρίτη 8 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Εμπρηστική επίθεση σε σπίτια επιχειρηματία και αντιδημάρχου

Εμπρηστική επίθεση σε δύο σπίτια του επιχειρηματία Γ. Μπόμπολα και ένα του αντιδημάρχου Σφακίων Μ. Χιωτάκη σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα. Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Τα σπίτια, που βρίσκονται στην ορεινή περιοχή των Σφακίων Ασφενδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Πυροσβεστικής, κάηκαν την περασμένη Τετάρτη, αλλά επειδή το χωριό δεν κατοικείται, δεν έγινε αντιληπτό αμέσως. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει - σύμφωνα με πληροφορίες - σε τρεις προσαγωγές ατόμων που φέρεται να συμμετείχαν στην επίθεση. Οι άγνωστοι αρχικά πυροβόλησαν τις πόρτες και το εσωτερικό των σπιτιών, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Από τα τρία, τα δύο (αυτό του αντιδημάρχου και το ένα του εκδότη) κάηκαν ολοσχερώς.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, δημιουργούνται πολλά ερωτήματα σχετικά με κόντρες μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων. Πρέπει να σημειώσουμε ότι Μέσα Ενημέρωσης συμφερόντων του επιχειρηματία παρουσίασαν το γεγονός χαρακτηρίζοντας τους εμπρησμούς «επίθεση με προφανή στόχο την ελευθερία του Τύπου και την επιχειρηματικότητα (...) Η εκτός ορίων βία εκτιμάται ότι στοχεύει στην κατατρομοκράτησή του και στη φίμωση των εντύπων της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ, που εκδίδει το "ΕΘΝΟΣ", το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" και την "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σφακίων, Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι οι επιθέσεις «είναι έκφραση μιας παρακρατικής, συμμορίτικης, φασίζουσας, μαφιόζικης νοοτροπίας». Και συμπλήρωσε ότι «αυτό που κυκλοφορεί στα Σφακιά, είναι ότι ο Γιώργος Μπόμπολας ήρθε να επενδύσει στην περιοχή, για το λόγο αυτό έφτιαξε και τα σπίτια αυτά με σκοπό να φτιάξει ανεμογεννήτριες στην περιοχή μας, έχοντας και τη βοήθεια του αντιδημάρχου Μανούσου Χιωτάκη. Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς ο δήμος μας είναι αντίθετος με την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών, ενώ η εταιρεία για την οποία γίνεται λόγος δεν ανήκει στον κ. Μπόμπολα, αλλά στον κ. Κοπελούζο».

Φαίνεται, λοιπόν, και από τις παραπάνω δηλώσεις τόσο του συγκεκριμένου επιχειρηματία όσο και του δημάρχου, πως έχουν βγει «μεγάλα μαχαίρια» για μοιρασιές σε επενδύσεις ανάμεσα σε διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι όντως έτσι; Και σχετίζονται με τους ανταγωνισμούς τμημάτων Ελλήνων καπιταλιστών, ή και τμημάτων του κεφαλαίου άλλων κρατών οι ανταγωνισμοί των οποίων επίσης οξύνονται και σχετίζονται με πιθανές επενδύσεις στην Ελλάδα; Αλλωστε, οι επιχειρηματικοί όμιλοι δραστηριοποιούνται σε πολλούς ταυτόχρονα τομείς της οικονομίας. Από τις κατασκευές μέχρι την ενέργεια. Ενώ ετοιμάζονται και οι ιδιωτικοποιήσεις. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι πρόσφατα το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς» άνοιξε θέμα, απευθύνοντας ερωτήσεις σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ για το αν και πώς τα δικά τους ΜΜΕ συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δράσης, αφήνοντας αιχμές για άμεση σχέση επιχειρηματιών με το κράτος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ έδωσε και δίνει από την πρώτη στιγμή τη μάχη με τον λαό της Β. Εύβοιας(2022-08-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2014-06-14 00:00:00.0)
ΚΗΔΕΙΑ(2013-10-30 00:00:00.0)
Στα ντόπια και ξένα μονοπώλια ο ορυκτός πλούτος(2011-10-04 00:00:00.0)
«Μπράβοι» προπηλάκισαν αντιδημάρχους(2007-04-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2001-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ