Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Νέα απεργία πραγματοποίησαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Πορτογαλία διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις μεταρρυθμίσεις του κώδικα εργασίας τους που υιοθετήθηκε τον περασμένο Μάη, στον οποίο ανάμεσα στα άλλα συμπεριλαμβάνεται η μείωση των αποδοχών τους στις ημέρες αργίας και οι υπερωρίες τους. Σε υποστήριξη των σιδηροδρομικών υπαλλήλων μετείχαν και οι υπάλληλοι των λεωφορείων στη Λισαβόνα και στο Πόρτο, όπως και αυτοί του τραμ στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας στον κόσμο, από το Πεκίνο προς την πόλη Γκουανσχού, έδωσε στην κυκλοφορία η Κίνα. Η γραμμή μήκους 2,298 χιλιομέτρων, θα διανύεται σε περίπου οκτώ ώρες, με ταχύτητα 300 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να μειώσει το χρόνο ταξιδιού περισσότερο από 20 ώρες, σε σχέση με τα συμβατικά τρένα.

ΑΛΜΑΤΙ.-- Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη τη Τρίτη, στο νότιο Καζακστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 22 επιβαίνοντες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφαξ» επικαλούμενο πηγή της ασφάλειας της χώρας.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν δάσκαλοι και εργαζόμενοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο ή τη συγχώνευση των δημόσιων σχολείων έξι περιφερειών της χώρας που θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας ακόμη και 30 χιλιάδων εργαζομένων.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Χιλιάδες Ιρακινοί διαδήλωσαν για πολλοστή ημέρα χτες στην δυτική επαρχία Ανμπάρ ζητώντας την αποχώρηση του πρωθυπουργού αλ Μάλικι από την εξουσία κατηγορώντας τον για διακρίσεις σε βάρος των σουνιτών πολιτών και για «σεχταριστική πολιτική». Οι διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους και δημόσιες υπηρεσίες. Αφορμή για την πρόσφατη ένταση, που εκφράζεται κυρίως στη σουνιτική επαρχία Ανμπάρ, είναι η, προ μιας βδομάδας, σύλληψη 10 σωματοφυλάκων (σουνιτών) του επίσης σουνίτη υπουργού Οικονομικών με την κατηγορία της εμπλοκής σε τρομοκρατικές ενέργειες.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Διαδηλωτές εισέβαλαν την Τετάρτη και παραμένουν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων του τερματικού πετρελαϊκού σταθμού Ζουεϊτίνα νοτίως της Βεγγάζης. Οι διαδηλωτές ζητούν να δημιουργηθούν από τη νέα λιβυκή ηγεσία θέσεις εργασίας και να έχουν ασφάλεια υγείας. Τον τελευταίο καιρό πολλές φορές οι διαδηλώσεις καταλήγουν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις καθώς φαίνεται να είναι ο μοναδικός τρόπος να πιεστεί η κεντρική διοίκηση στην πρωτεύουσα.

ΚΙΕΒΟ.-- Ενας 62χρονος σκοτώθηκε και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη σε ιατρική σχολή στην πόλη Τσιερνίφτσκι στη δυτική Ουκρανία, με την αστυνομία να κάνει λόγο για βόμβα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεκρός, που φέρεται να προσήλθε στη σχολή με χειροβομβίδα, είχε διένεξη με τα μέλη της σχολής σχετικά με την κατοχή ενός αγροτεμαχίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες νεκροί σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις(2016-05-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2014-01-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2013-07-20 00:00:00.0)
Σενάρια και επιθέσεις(2007-03-02 00:00:00.0)
Εμπλοκή με Τζαφάρι και πρωθυπουργία(2006-04-11 00:00:00.0)
Βομβιστικές επιθέσεις και μέτρα ενόψει της Ασούρα(2006-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ