Σάββατο 25 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Στο 4,1% κυμάνθηκε η ανεργία στα αστικά κέντρα της Κίνας το 2013 (όσο και το 2012). Το τέταρτο τρίμηνο του έτους ήταν 4,05% από 4,04% το προηγούμενο τρίμηνο.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Τέσσερις αστυνομικοί συνελήφθησαν από συναδέλφους τους για το θανάσιμο τραυματισμό 28χρονου διαδηλωτή την περασμένη βδομάδα σε παραγκούπολη του Γιοχάνεσμπουργκ. Το θύμα συμμετείχε σε διαδηλώσεις με αίτημα την αποκατάσταση της υδροδότησης της περιοχής έπειτα από βδομάδες προβλημάτων στην παροχή νερού...

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- «Παρείσακτοι» θεωρούνται για το βρετανικό σύστημα Υγείας χιλιάδες καρκινοπαθείς άνω των 65 ετών επειδή θεωρούνται «πολύ μεγάλοι» για θεραπεία, κατήγγειλε χτες το «Κέντρο Μακμίλαν Στήριξης Καρκινοπαθών».

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Με 10.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν ακροβολιστεί στην πρωτεύουσα της Ινδίας ετοιμάζονται οι εκδηλώσεις για τη Μέρα της ανακήρυξης της Ινδικής Δημοκρατίας που θα γίνουν αύριο Κυριακή. Πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών γεννούν φόβους για «τρομοκρατικό χτύπημα» από στρατιωτικές ομάδες που εδρεύουν στο Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

ΜΑΝΙΛΑ.-- 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις στις Φιλιππίνες. Οι τραυματίες είναι 83, ενώ 10 ακόμα αγνοούνται. Υπολογίζεται ότι συνολικά από την αλλαγή του καιρού επηρεάστηκαν πάνω από 230.000 οικογένειες, από τις οποίες οι 37.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

ΟΤΤΑΒΑ.-- Στους πέντε ανέβηκαν οι νεκροί προχτεσινής πυρκαγιάς σε οίκο ευγηρίας στο Κεμπέκ του Καναδά, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη άλλων 30 φιλοξενουμένων του γηροκομείου. Οι έρευνες στα αποκαΐδια και τα ερείπια αποδεικνύονται δύσκολες και επώδυνες λόγω των καιρικών συνθηκών, αφού στην περιοχή επικρατούν θερμοκρασίες κάτω των 30 βαθμών Κελσίου υπό του μηδενός.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Παραιτήθηκε χτες ο Ρουμάνος υπουργός Εσωτερικών Ράντου Στρόε λόγω της υπερβολικής βραδύτητας που επέδειξαν οι αρμόδιες αρχές σε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των επιβατών μικρού αεροσκάφους το απόγευμα της Δευτέρας στα όρη Απουσένι. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν ο πιλότος και έξι γιατροί και νοσοκόμοι που θα παραλάμβαναν ζωτικά όργανα για μεταμόσχευση, εντοπίστηκε τελικά από κατοίκους της περιοχής και όχι από τα σωστικά συνεργεία.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Περισσότεροι από 65.000 κάτοικοι των ιρακινών πόλεων Φαλούτζα και Ραμάντι εγκατέλειψαν μέσα στην εβδομάδα τις εστίες τους λόγω των συγκρούσεων ανάμεσα σε ισλαμιστές εξτρεμιστές και δυνάμεις του ιρακινού στρατού και σουνιτών φυλάρχων, ανακοίνωσε χτες η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Υπολογίζεται ακόμη πως πάνω από 140.000 κάτοικοι της ευρύτερης περιφέρειας της δυτικής επαρχίας Ανμπάρ έχουν μείνει άστεγοι από το τέλος του περασμένου μήνα, οπότε οι ισλαμιστές εξτρεμιστές κατέλαβαν περιοχές της Φαλούτζα και του Ραμάντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ