Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες παραστάσεις

Το «Θέατρο Τέχνης» (Φρυνίχου 14 - Πλάκα) ανέβασε το έργο του Μάικ Μπάρτλετ «LOVE, LOVE, LOVE». Το έργο, που καταπιάνεται με τη γενιά του '68 και τα παιδιά της, βραβεύτηκε ως «καλύτερο νέο έργο της χρονιάς 2011». Ο Μπάρτλετ μιλάει για τη γενιά του '68, το ρόλο της στη διαμόρφωση της σύγχρονης κοινωνίας και τη σχέση της με τα παιδιά της, αναρωτώμενος: Είναι η γενιά του '68 υπεύθυνη για τα παιδιά της και τα σημερινά προβλήματά τους; Το ζευγάρι του έργου γνωρίστηκε το 1967, όταν οι «Μπιτλς» τραγούδησαν το «All you need is love», και με σημαία το στίχο «love, love, love», ήταν γεμάτο όνειρα, ορμή και επιθυμία ν' αλλάξει τον κόσμο. Το έργο με τρεις πράξεις, τοποθετημένες το 1967, το 1990 και το 2011, παρακολουθεί την εξέλιξη και τη σχέση τους με τα παιδιά τους. Το χάσμα ανάμεσα στις δύο γενιές και την καπιταλιστική κρίση. Ο συγγραφέας, με χιούμορ, αναρωτιέται: Τι απέγινε ο ιδεαλισμός της γενιάς του '68; Γιατί οι σημερινοί νέοι δεν έχουν τις ευκαιρίες που είχαν οι γονείς τους; Φταίνε οι γονείς τους, ο τρόπος που μεγάλωσαν, η κοινωνία; Η παλιότερη γενιά «οφείλει» να βοηθάει τη νεότερη; Και μέχρι πότε; Η παράσταση τοποθετεί το έργο στο πλαίσιο ενός πάρτι από τα τέλη της δεκαετίας του '60 μέχρι το 2011. Πάρτι με πολλή μουσική, που σηματοδοτεί το πέρασμα των τελευταίων σαράντα πέντε ετών που άλλαξαν τον κόσμο. Τα πρόσωπα - απόγονοι της γενιάς του '68, μιλούν για όλα όσα αφορούν στη γενιά τους και για το αν υπάρχει η «αγάπη, αγάπη, αγάπη» μέσα σε όλα αυτά;

Μετάφραση - σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη. Σκηνικά - κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος. Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Σορώτος. Βίντεο: Διαμαντής Καραναστάσης. Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλίας Λάτσης. Παίζουν: Διαμαντής Καραναστάσης, Αννα Κουτσαφτίκη, Νέστωρ Κοψιδάς, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Κώστας Συλβέστρος.

  • Οι «Θεατρίνων θεατές» ανεβάζουν (25/12) στο «Στούντιο Κυψέλη», για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Ερρίκου Ιψεν «Η κωμωδία του έρωτα». Πρόκειται για νεανική κωμωδία, με τραγούδια, με θέμα το αίτημα των νέων να ζήσουν μακριά από τις συμβάσεις και τους νόμους του κράτους, της εκκλησίας, της ηθικολογίας, της παρακμασμένης κοινωνίας. Ενα ποιητικά ερωτικό έργο, απαγορευμένο επί 50 χρόνια στη Νορβηγία, επειδή άσκησε κριτική στο κράτος, στην εκκλησία, στην πολιτική και τους θεσμούς που επιβάλλονται στη ζωή των ανθρώπων. Το έργο ανεβάζεται ως σύγχρονο μιούζικαλ. Μετάφραση: Μαίρη Μιχαλάτου - Γιώργος Λιβανός. Σκηνοθεσία - φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός. Επεξεργασία στίχων: Μαριάννα Τόλη. Χορογραφία: Σίμωνα Πάτροκλου. Σκηνικά - κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη. Βίντεο: Μενέλαου Τζαβέλλα. Παίζουν: Γιάννης Φίλιας, Χρήστος Λιακόπουλος, Νατάσσα Τόδωρη, Μιλένα Παρθενίου, Πένυ Ξενάκη, Νικόλας Καραγκιαούρης, Φίλιππος Κωνσταντίνος, Αντεια Ολυμπίου, Λίλη Τέγου, Μαρία Δρακοπούλου, Γκόραν Μιγιάλσικ, κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ