Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA LEAGUE
Κλήρωση στα μέτρα του Ολυμπιακού

Η περσινή έκπληξη του ισπανικού πρωταθλήματος Λεβάντε τίθεται απέναντι στον Ολυμπιακό στο νέο (ευρωπαϊκό) μονοπάτι, του Europa League, που άνοιξε μπροστά του. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί επί ισπανικού εδάφους στις 14 Φλεβάρη, ενώ ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για τις 21 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο αντίπαλος θα έχει και... ελληνικό χρώμα καθώς στη συγκεκριμένη ομάδα αγωνίζεται ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Νίκος Καράμπελας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε χτες στην κλήρωση της Νιόν στο γκρουπ των ισχυρών και τελικά κληρώθηκε με μια ομάδα που θεωρείται στα μέτρα του. Μπορεί να προέρχεται από το ισχυρό και άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Primera Division, ωστόσο, βάσει δυναμικότητας, δεν πρέπει να τρομάζει την ομάδα του Λεάντρο Ζαρντίμ. Αλλωστε, να μην ξεχνάμε ότι ο επαναληπτικός θα γίνει στο γήπεδο του Φαλήρου, κάτι που σημαίνει ότι οι Πειραιώτες θα έχουν τον τελευταίο λόγο για την πρόκριση.

Επίσης όπως προκύπτει από τα «σταυρώματα» που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός -αν προκριθεί- θα αγωνιστεί με αντίπαλο το νικητή του ζευγαριού Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρούμπιν Καζάν.

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο δεύτερος προπονητής του Ολυμπιακού Αντώνης Νικοπολίδης τονίζοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να περάσουν στους «16» του Europa League.

«Θα μετρήσει πολύ η αγωνιστική κατάσταση και των δυο ομάδων τον Φεβρουάριο. Πιστεύω να είμαστε έτοιμοι και θεωρώ ότι μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο», τόνισε.

Τα άλλα ζευγάρια της φάσης των «32»: Νάπολι - Βικτόρια Πλζεν, Τότεναμ - Λιόν, Γκλάντμπαχ - Λάτσιο, Σπάρτα Πράγας - Τσέλσι, Ανζί- Ανόβερο, Βασιλεία - Ντνιέπρ, Αγιαξ - Στεάουα Βουκουρεστίου, Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρούμπιν Καζάν, Στουτγκάρδη - Γκενκ, Νιούκαστλ - Μέταλιστ, Λεβερκούζεν - Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου - Μπορντό, Ζενίτ - Λίβερπουλ, Ιντερ - Κλουζ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Φενερμπαχτσέ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ