Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ

ΟΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ: «Καλό θα ήταν να μη λησμονούν το τι έγινε στην Ελλάδα όποτε επιχειρήθηκε η γεωπολιτική πρόσδεση της χώρας με το Βερολίνο, όπως το 1915 με τον Κωνσταντίνο, που οδήγησε στον Εθνικό Διχασμό. Οι αναφορές Σαμαρά πιστοποιούν ότι (...) η Ελλάδα θέλει, όπως δείχνει με κάθε ευκαιρία, να διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο, δηλαδή του γερμανικού δορυφόρου. Τον πιστεύει και τον "διαφημίζει". Τον ιδεολογικοποιεί και τον "νομιμοποιεί" ηθικά και πολιτικά (...) Δεν κοιτά πια προς τη "Δύση", αλλά τίθεται με όλες τις δυνάμεις της στο πλευρό των παλιών "Κεντροευρωπαϊκών αυτοκρατοριών", της Γερμανίας, που ο ηγεμονισμός της έχει πλήρως αφυπνιστεί. Το ερώτημα είναι, απλώς, αν έχει καταλάβει τι κάνει. Και την πραγματική απάντηση την ξέρει μόνον ο πρωθυπουργός - ή, τουλάχιστον, ελπίζει κανείς ότι την ξέρει. Τόσο αυτήν, όσο και το μεγάλο γεωπολιτικό ερώτημα που μια τέτοια απάντηση προϋποθέτει...» (στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ: «Η επικράτηση της μετριοπαθούς τάσης, που εκφράζεται από στελέχη όπως οι κ. Δραγασάκης και Σταθάκης, αποτελεί θετική εξέλιξη για τη χώρα, όπως και η σταδιακή αντικατάσταση των κραυγών περί μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, από επισημάνσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης με τους δανειστές και προτάσεις για διαγραφή μέρους του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των άλλων χωρών της περιφέρειας (...) Σοβαρότητα απαιτείται και στα εθνικά θέματα (...) με τη συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσελκύει την προσοχή των ξένων πρεσβειών, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αρθρώσει συνεπή και μετριοπαθή λόγο που να εμπεριέχει το στοιχείο της συνέχειας» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: «Η Βραζιλία είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα, που ακολουθεί με δυναμισμό την Κίνα. Η εκτίναξή της από την υπανάπτυξη στην ανάπτυξη γίνεται με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας, με καθοριστικό τον ρόλο του Δημοσίου και με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες (...) Η Βραζιλία σηματοδοτεί δυνατότητες για μια ανάπτυξη έξω από την νεοφιλελεύθερη μέγκενη, με σεβασμό στη δημοκρατία και τα λαϊκά συμφέροντα (...) Ενα ανοιχτό παράδειγμα που επιβεβαιώνει ότι είναι δυνατή η εναλλακτική πορεία του σύγχρονου κόσμου» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ