Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΔΑΦΝΗ
Απαίτησαν ιατρική κάλυψη για άνεργους και ανασφάλιστους

Από την κινητοποίηση στο Περιστέρι
Από την κινητοποίηση στο Περιστέρι
Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Περιστερίου, πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και της Επιτροπής Ανέργων της περιοχής με άμεσο αίτημα το σφράγισμα βιβλιαρίων όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αντιπροσωπεία των Επιτροπών και ανασφάλιστοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση συναντήθηκαν με τον υποδιευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών, από τον οποίο ζήτησαν τη θεώρηση των βιβλιαρίων καθώς και να εξετάζονται όλοι οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι. Από την πλευρά του, ο υποδιευθυντής τόνισε ότι δεν αρνούνται να εξετάζουν όσους δεν έχουν θεωρημένα βιβλιάρια, αλλά δεν μπορούν να συνταγογραφούν σε αυτά, άρα θα μένουν χωρίς φαρμακευτική κάλυψη.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποίησαν στο ΙΚΑ Δάφνης χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Μπραχαμίου μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της περιοχής.

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ από τη Λαϊκή Επιτροπή Παλλήνης

Μαζική εξόρμηση στον ΟΑΕΔ της Παλλήνης πραγματοποίησαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και της νεοσυσταθείσας Επιτροπής ανέργων Παλλήνης, με άμεσο αίτημα την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν υλικό με τα άμεσα αιτήματα σε άλλους ανέργους και όπου συγκέντρωσαν αρκετές υπογραφές εκείνων που συμφωνούν με τα αιτήματά τους.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με τον διευθυντή του υποκαταστήματος, όπου κατέθεσαν υπόμνημα, με το οποίο ζητούν: Να μην καταργηθούν τα εποχιακά βοηθήματα του ΟΑΕΔ, να δοθούν σε όλους τους ανέργους των κλάδων που προβλέπει ο νόμος, χωρίς όμως τις προϋποθέσεις που δεν ανταποκρίνονται πια στη σκληρή σημερινή πραγματικότητα. Να χορηγείται επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, με παράλληλη κατάργηση του νόμου που μειώνει το επίδομα ανεργίας και ουσιαστική αύξησή του. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους ανέργους και υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για τους ανέργους κατά 50%. Απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου στις οικογένειες των ανέργων. Απαλλαγή των ανέργων από τα φορολογικά βάρη και κάθε λογής χαράτσια. Απαγόρευση πλειστηριασμών από Δημόσιο και τράπεζες στους ανέργους, με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής προς τράπεζες. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση (σφράγισμα των βιβλιαρίων χωρίς ένσημα). Επιδότηση των ενοικίων και άμεση καταβολή του επιδόματος των παιδιών σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις. Δωρεάν παιδικούς σταθμούς και σίτιση σε αυτούς για τα παιδιά των ανέργων.

Η Επιτροπή Ανέργων και η Λαϊκή Επιτροπή Παλλήνης καλούν σε κινητοποίηση την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012 στο δημαρχείο Παλλήνης (οδός Ιθάκης 12 - Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Γέρακας) στις 6 μ.μ., διεκδικώντας άμεση ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην κινητοποίηση, ανάμεσα στα αιτήματα, θα διεκδικήσουν να μην πληρώνουν οι άνεργοι δημοτικά τέλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ