Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση της ΠΣΟ στο ΔΓΕ

Στη σημασία της διεθνιστικής δράσης του ΠΑΜΕ αναφέρθηκε ο Γιώργος Μαυρίκος ΓΓ της ΠΣΟ σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ο προλεταριακός διεθνισμός ήταν συστατικό στοιχείο της φυσιογνωμίας του. Σ' αυτή τη δράση - όπως είπε χαρακτηριστικά - το ΠΑΜΕ και έδωσε και πήρε. Γι' αυτό χρειάζεται κάθε ομοσπονδία, κάθε συνδικάτο που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ να αναπτύσσει τις διεθνείς σχέσεις του με αντίστοιχα συνδικάτα, να παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις - και διεθνώς- στον κλάδο που δραστηριοποιείται. Η διαπάλη στο συνδικαλιστικό κίνημα γίνεται όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, είναι διεθνής. Σ' αυτήν παρεμβαίνουν αστικές κυβερνήσεις, οι δυνάμεις του κεφαλαίου, η Ευρωπαϊκή Ενωση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Γι' αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία και η πρόσφατη πρωτοβουλία της ΠΣΟ να υποβάλλει σχετικό υπόμνημα στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, με το οποίο καταγγέλλει τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας στα εργασιακά με τα οποία παραβιάζονται και διεθνείς συμβάσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ