Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «δόσεις» φέρνουν θυσίες για το λαό...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Π. Μοσκοβισι (αυτός ντε. ο... «καλός» που θέλει ανάπτυξη και όχι πολλή λιτότητα) «η Ελλάδα δε θα αποτελεί πια καθημερινό ζήτημα».

Εν ολίγοις... μας τακτοποίησαν. Λιτότητα, φτώχεια, μειώσεις μισθών και φόροι μετά την απόφαση του Γιούρογκρουπ.

Και για όσους είχαν έστω και τυπικές αμφιβολίες περί του αν θα υπάρξουν ή όχι νέα μέτρα, το λένε πλέον κι επισήμως ότι αυτά θα αποσαφηνιστούν την ερχόμενη άνοιξη και θα είναι ύψους 6,4 δισ.

Μέχρι τότε φυσικά έχουμε μερικούς μήνες και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Πως τα 6,4 θα αυξάνονται ανά δεκαπενθήμερο και ποιος ξέρει μέχρι πού θα φτάσουν. Η γνωστή ιστορία δηλαδή.

Ε, ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ συμμετάσχει το ΙΚΑ στο περίφημο «πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων» διότι -όπως δηλώνει και ο διοικητής του Ρ. Σπυρόπουλος- είναι ...υποχρέωσή του μια και είναι «δεμένο» με την πορεία της εθνικής οικονομίας.

Μόνο μία μικρή διαφορά υπάρχει σε σχέση με το ΙΚΑ και διάφορους άλλους (όπως τα περίφημα hedge funds) που θα εμπλακούν. Το ΙΚΑ θα ...χάσει λεφτά ενώ όλοι οι άλλοι θα κερδίσουν.

Διότι ορισμένων το ...«πατριωτικό καθήκον» είναι να αυξάνουν τα κέρδη τους και των ασφαλισμένων να χάνουν τα αποθεματικά και τις συντάξεις τους. Πάντως, όλα για την ...«εθνική οικονομία» συμβαίνουν.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ .... «παραμύθι» με τις «αντιδράσεις» των βουλευτών των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Δηλώσεις, αιχμές για καταψήφιση και όλα όσα είδαμε και για το μεσοπρόθεσμο.

Το πού θα καταλήξουν φυσικά το γνωρίζουμε εκ των προτέρων. Γιατί λοιπόν πρέπει να υποστούμε όλη την ...κωμωδία;


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ