Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11420

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Εναλλακτική πολιτική λύση θα επιβάλει ο λαός, όχι οι εξεταστικές

Αλέκα Παπαρήγα: Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική εξόδου απ' την οικονομική καπιταλιστική κρίση. Αυτά αντιμετωπίζονται με εναλλακτική πολιτική, η οποία δεν κατασκευάζεται ούτε συζητιέται σε εξεταστικές. Εναλλακτική πολιτική λύση που την επιβάλλει ο δρόμος, με όρους ρήξης και ανατροπής.


ΣΕΛ.  10  -  12

Πρόταση πάλης του ΠΑΜΕ για νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Τις θέσεις και το πλαίσιο πάλης, για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για το επόμενο έτος, παρουσίασε, σε συνέντευξη Τύπου, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου

Η πρόταση του ΠΑΜΕ, για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, πρόταση πάλης και διεκδίκησης από όλους τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα, απαιτεί την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με τους οποίους μειώθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ απορρίπτει κάθε πρόταση για μείωση μισθών, περιορισμό δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης. Απαιτεί και παλεύει όχι μόνο για την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα που ήταν πριν από τις μειώσεις, αλλά και για αυξήσεις των μισθών και βελτίωση συνολικά της θέσης των εργαζομένων μέσα από την κάλυψη των αναγκών σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Αθλητισμό, Πολιτισμό κ.ά. Πυρήνας της νέας ΕΓΣΣΕ είναι η αξίωση, να είναι εκτελεστή από όλους τους εργοδότες.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Απαίτησαν δωρεάν στέγαση

Δυναμική κινητοποίηση για το θέμα της στέγασης έκαναν, χτες, στη Βουλή φοιτητές και σπουδαστές από 27 Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους. Η κινητοποίηση έγινε μετά από πρόταση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στα ΔΣ.


ΣΕΛ.  19

Παραμύθια

Ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. επιδιώκει να καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας στο λαό ότι έρχεται ανάπτυξη που θα είναι ωφέλιμη για τον ίδιο. Αυτό δείχνει η χτεσινή του δήλωση ότι: «Εχουμε πρώτο σύμμαχο τη ρευστότητα για να πετύχουμε ανάπτυξη, ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη, αξιοκρατία και ένας σύγχρονος ρυθμός προόδου του τόπου».

Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα για τον ίδιο, από μια ανάπτυξη των μεγαλοεπιχειρηματιών πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών και άλλων λαϊκών δικαιωμάτων, πολύ περισσότερο που ετοιμάζονται νέα μέτρα, όπως η εξοντωτική φορολογία, αλλά και νέες αντιλαϊκές περικοπές στην περίπτωση που οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν πιάνονται. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ δεν γίνεται να αλλάξουν. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστεύουν στα παραμύθια τους, ούτε να τους ανέχονται. Αρκετά πλήρωσε ο λαός για την καπιταλιστική κερδοφορία, την κρίση και το χρέος που δε δημιούργησε αυτός, αρκετά πλήρωσε για την προσαρμογή της χώρας στην ΕΕ.



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ
Σημαντική άνοδος των ταξικών δυνάμεων

ΣΕΛ.  3
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δυνάμωμα της πάλης

ΣΕΛ.  32
ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συγκέντρωση σήμερα στην Ομόνοια

ΣΕΛ.  15
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Νοσηλεία καρκινοπαθούς με αστυνομική ... φρουρά

ΣΕΛ.  17
ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ
Χωρίς φάρμακα εξαιτίας ... γενοσήμων

ΣΕΛ.  17
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Διδασκόμαστε και εμπλουτίζουμε τη στρατηγική της επανάστασης

Αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση για τα 95 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση, που έγινε χτες στα Χανιά.


ΣΕΛ.  13
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Κινητοποίηση αγροτών στις 10 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ