Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΙΛΙΑ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ
Διαβεβαιώσεις για ολοκλήρωση της αντιλαϊκής αποστολής

Ούτε λίγο, ούτε πολύ καυχήθηκε ότι με τα μέτρα που πάρθηκαν μετά το 2009, το βιοτικό επίπεδο γκρεμίστηκε κατά 40%

Τη στρατηγική επιλογή της πλουτοκρατίας να συμμετάσχει μέσω της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ στη μοιρασιά της λείας από το ξαναμοίρασμα των αγορών, επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τους εταίρους και δανειστές ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα φέρει σε πέρας την αποστολή της.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Μάλτα, ο Α. Σαμαράς ζήτησε εκ νέου την αλληλεγγύη των κυβερνήσεων της ΕΕ, προκειμένου να περάσει τα μέτρα και τις «μεταρρυθμίσεις» που διασφαλίζουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, καταθέτοντας ως εχέγγυο την αποφασιστικότητα της τρικομματικής κυβέρνησης να προχωρήσει με κάθε μέσο στη σφαγή του λαού.

«Η Ενωσή μας θα πρέπει να καταστεί πιο αποτελεσματική, πιο ευέλικτη, πιο ανταγωνιστική, πιο ασφαλής, πιο υπεύθυνη εκ μέρους καθενός εκ των κρατών - μελών, ενώ θα πρέπει να διαθέτει και μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς όλα τα κράτη - μέλη της, κυρίως εκείνα που χρειάζονται βοήθεια εκ μέρους των εταίρων τους», τόνισε παρουσιάζοντας το όραμά του για την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Αμέσως μετά, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το βάρος πέφτει στο «πιο ανταγωνιστική», προκειμένου τα ευρωμονοπώλια να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο στις παγκόσμιες αγορές και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. «Πιο ανταγωνιστική (σ.σ. ΕΕ) σημαίνει ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, για να κερδίσουμε νέες αγορές για τα προϊόντα μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», τόνισε, μιλώντας με τη φωνή των μονοπωλίων.

Επισήμανε μάλιστα ότι «ο παγκόσμιος ανταγωνισμός είναι η κυρίαρχη πραγματικότητα σήμερα και έχουμε μόνο μια επιλογή: να αγωνιστούμε σε όλα τα μέτωπα και να τον κερδίσουμε», τσακίζοντας τους εργαζόμενους και τα εναπομείναντα δικαιώματα.

Συνεπής απέναντι στο κεφάλαιο

Στο πλαίσιο αυτό, του ευρωμονόδρομου, κινείται αποφασιστικά η κυβέρνηση, υπηρετώντας τα στρατηγικά συμφέροντα της εγχώριας πλουτοκρατίας. «Παρά τις κακουχίες, έχουμε δεσμευτεί και τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Εχουμε φέρει το πρόγραμμα στη σωστή του πορεία και προχωρούμε ώστε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», υπογράμμισε ο Α. Σαμαράς, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να περάσει διά πυρός και σιδήρου τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό.

Ο ίδιος, παρουσίασε με ταξική υπερηφάνεια τα «επιτεύγματα» των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας τα τελευταία δυόμισι χρόνια. «Για να επιτευχθεί μείωση του ελλείμματος κατά περίπου 8% του ΑΕΠ, υλοποιήσαμε μέτρα λιτότητας που φτάνουν το 25% του ΑΕΠ! Και μόλις ψηφίσαμε, την προηγούμενη εβδομάδα, επιπρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 7% του ΑΕΠ για τα επόμενα δύο χρόνια», καυχήθηκε ανερυθρίαστα.

Κόμπασε, μάλιστα, ότι «στο τέλος αυτού του προγράμματος (σ.σ. του μεσοπρόθεσμου), η Ελλάδα θα έχει χάσει σχεδόν το 40% των επιπέδων διαβίωσής της σε σχέση με το πριν το 2009 διάστημα» (!) Στο κυβερνητικό επιτελείο δηλώνουν επίσης αισιόδοξοι ότι η δόση των 44 δισ. θα εκταμιευθεί σε δύο «κύματα». Η πρώτη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, στα τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη και το υπόλοιπο (12,5 δισ.) στα μέσα Γενάρη.

Θέλοντας, τέλος, να συντηρήσει την εικόνα μιας κυβέρνησης που «κυνηγάει επενδύσεις», για να έλθει η ανάπτυξη και την ψευδαίσθηση ότι έτσι «θα βρουν θέσεις εργασίας οι νέοι», ο Α. Σαμαράς θα επισκεφτεί - σύμφωνα με πληροφορίες - στις 27 του μήνα το Κατάρ, για να αναθερμάνει τις συμφωνίες και τα σχέδια που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ενώ προετοιμάζει ταξίδια σε Ουάσιγκτον, Πεκίνο και Μόσχα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ