Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ζυμώνει στους εργάτες τα «θέλω» της πλουτοκρατίας

Αποκαλυπτικός ο Αλ. Τσίπρας σε χτεσινή του ομιλία στη ΛΑΡΚΟ

Τα έδωσε όλα για τους κεφαλαιοκράτες και μάλιστα ενώπιον εργατών ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, που εμφανίστηκε χτες στη ΛΑΡΚΟ ως κήρυκας ταξικής συνεργασίας για το «γενικό καλό», υποδεικνύοντας στους εργαζόμενους:

«Η λύση είναι να παράξουμε υπεραξία. Να έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και ο παραγόμενος αυτός πλούτος να μοιραστεί δίκαια στον ελληνικό λαό. Το μεγάλο κλειδί για την παραγωγική ανασυγκρότηση, είναι η δυνατότητα χρηματοδότησης της ανάπτυξης».

Πρόκειται για απροκάλυπτη προπαγάνδιση των συμφερόντων των μονοπωλίων που τρέφουν τα κέρδη τους απ' την κλεμμένη υπεραξία της εργατικής τάξης. Κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους, προσπάθησε και να τους κάνει υπερασπιστές του μείγματος που λέει «περισσότερα λεφτά στο κεφάλαιο για να κάνει ανάπτυξη».

Για να τους δελεάσει μάλιστα, σέρβιρε στους εργάτες την ψευδαίσθηση της «δίκαιης» κατανομής του πλούτου, που αυτοί αποκλειστικά παράγουν, κρύβοντας ότι τέτοια δεν μπορεί να γίνει στον καπιταλισμό, επειδή η φορολόγηση του κεφαλαίου είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη για την οποία δεσμεύεται.

Ο ίδιος άλλωστε ομολόγησε ότι ο ιδιώτης που θα πάρει τη ΛΑΡΚΟ «είτε θα την κλείσει οριστικά, άρα θα χαθούν οι θέσεις εργασίας, είτε θα προχωρήσει στην αξιοποίησή της με μισθούς που θα είναι μισθοί πείνας»! Δεν είπε, βέβαια, τι θα κάνει το κόμμα του αν αναλάβει να διαχειριστεί το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ, αφού αποδέχεται τους καπιταλιστές, άρα και το κέρδος τους, σαν μοχλό της όποιας ανάπτυξης.

Αποκαλυπτικός ήταν και όταν αναφέρθηκε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εγείροντας ενστάσεις απ' τη σκοπιά άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, καταγγέλλοντας ότι οι τραπεζίτες τα παίρνουν «χωρίς όμως να δώσουν ούτε μία ανάσα στην πραγματική οικονομία». Τέτοιου τύπου ενστάσεις κατέθεσε και για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αφού ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το αμφισβητήσει, παραπονέθηκε ότι δεν θα έχει ο ίδιος στα χέρια του δημόσιο πλούτο προκειμένου να τον θέσει αυτός στην υπηρεσία της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Οπως είπε, «θέλουν τώρα, όσο βρίσκονται στην εξουσία να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εθνικό πλούτο, για να μην έχει στα χέρια της η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας τα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση». Αμέσως μετά διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο «μέσα από αναπτυξιακές κοινοπραξίες και διεθνείς συνέργειες».

Να κάνει δηλαδή κολεγιές με τα μονοπώλια, που έχουν όμως για προϋπόθεση το κέρδος. Αρα να εκποιήσει δημόσιο πλούτο και εργατικά δικαιώματα με άλλη ταμπέλα από αυτή που το κάνει σήμερα η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ