Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
Νέα ώθηση στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες

Σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης κατέληξε η συνεδρίαση που έγινε το Σάββατο

Από τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου. Στο βήμα ο Στ. Τάσσος
Από τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου. Στο βήμα ο Στ. Τάσσος
Νέα ώθηση στη δράση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος δίνει το Εθνικό Συμβούλιο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, που συνεδρίασε το Σάββατο 10 Νοέμβρη στο Δημαρχείο Νίκαιας - Ρέντη.

Τόσο η μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από 43 Επιτροπές Ειρήνης όλης της χώρας, όσο και η πλούσια πείρα που μεταφέρθηκε με τις ομιλίες που έγιναν στη διάρκεια των ολοήμερων εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου, δείχνουν ότι το φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα έχει ευρύ πεδίο δράσης και τη δική του συμβολή στον αγώνα του ταξικού εργατικού κινήματος και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος.

Κεντρικό θέμα των εργασιών, εκτός από τον απολογισμό δράσης, ήταν ο προγραμματισμός δράσης και οι πρωτοβουλίες που θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα, όπως και οργανωτικά ζητήματα της ΕΕΔΥΕ.

Ανάμεσα στ' άλλα, αποφασίστηκαν δύο κεντρικές πρωτοβουλίες:

-- Προετοιμασία «Μέρας Δράσης» ενάντια στην επικείμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Για το σκοπό αυτό, θα γίνουν συνεδριάσεις των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, συζητήσεων και παρεμβάσεων, με βάση την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου.

-- Στις 10 Δεκέμβρη, που το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, με αφορμή και την απονομή του «βραβείου Νόμπελ Ειρήνης» στην ΕΕ, έχει κηρύξει ως Μέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, η ΕΕΔΥΕ δίνει τη διάσταση της καμπάνιας για την επιστροφή όλων των στρατευμάτων ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται στις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές αποστολές και παίρνει σχετικές πρωτοβουλίες.


Το άνοιγμα των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ έκανε η γενική γραμματέας της Βέρα Νικολαΐδου, ενώ την παρουσίαση της εισήγησης της Γραμματείας έκανε ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ, την ΠΕΑΕΑ, την ΚΕΘΑ, βετεράνοι του φιλειρηνικού κινήματος και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και μαζικών φορέων. Παραβρέθηκε, επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης.

  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου και Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ του Πανεπιστημίου Πειραιά διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Καπιταλιστική κρίση και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα. Οι εξελίξεις στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή», σήμερα Τρίτη, στις 6 μ.μ. στην «πορτοκαλί αίθουσα» του Πανεπιστημίου Πειραιά. Θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Στ. Τάσσος και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα του ΜΑΣ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ