Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Το ΠΑΣΟΚ εγγύηση για την πλουτοκρατία

Με αναφορές στα εσωκομματικά και διαπιστευτήρια στους αστούς ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση για τα συμφέροντά τους, όποια θέση κι αν του αναθέσουν, ξεκίνησε την ομιλία του ο Ε. Βενιζέλος. Είπε ότι το κόμμα του καταβάλλει «δυσανάλογο πολιτικό κόστος» για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, εκφράζοντας την ευχή ότι το ΠΑΣΟΚ «θα ανέβει μαζί με τη χώρα».

Δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στους βουλευτές που ψήφισαν την περασμένη Τετάρτη τα αντιλαϊκά μέτρα του τρίτου μνημονίου και αναφερόμενος στη στάση της ΔΗΜΑΡ («παρών» στα εργασιακά) είπε ότι είναι ευπρόσδεκτη η θετική της ψήφος στον προϋπολογισμό, αν και χαρακτήρισε τη γενικότερη στάση της ως «αντιφατική».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρος και στη στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης, ζητώντας μάλιστα την ενίσχυση των αντιλαϊκών μέτρων που θα κάνουν το κράτος «φιλοεπενδυτικό». Για να καλλιεργήσει φρούδες προσδοκίες στο λαό, ότι από τα δάνεια θα ωφεληθεί ο ίδιος, είπε ότι μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού πρέπει να υπάρξει άμεση εκταμίευση της δόσης του δανείου, αφού όπως ανέφερε, «τυχόν αργός θάνατος της Ελλάδας» θα μπορούσε να σημάνει θάνατο του ίδιου του ευρώ.

Ζήτησε τέλος, ξανά να συγκροτηθεί «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης», η οποία εκτός των άλλων θα διεκδικήσει από τους δανειστές την «επιμήκυνση» της δημοσιονομικής προσαρμογής και είπε ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το θέμα του εκλογικού νόμου και για την αναθεώρηση του Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ