Κυριακή 18 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
«ξεΡιζωμένοι»...

Εγκαινιάζεται στις 21 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (παλιό πιλοποιείο Πουλόπουλου) Ηρακλειδών 66 στο Θησείο (Μετρό Κεραμεικός) η έκθεση της Εύας Μελά με θέμα «ξεΡιζωμένοι»...

Το θέμα επισημαίνει τον ξεριζωμό των λαών από τη ζωή τους, από τη χώρα τους, από τη δουλειά τους, από τη ζωή τους την ίδια. Ξεριζωμό που ασελγεί πάνω στις στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες. Ξεριζωμό που προκαλεί η ανεργία, η φτώχεια, η αποβιομηχάνιση, το ξήλωμα της παραγωγικής βάσης του τόπου, ξεριζωμό που προκαλούν οι στρατιωτικές επεμβάσεις, που προκαλούν οι ανταγωνισμοί στο πλαίσιο της καπιταλιστικής «ανάπτυξης»...

Η δουλειά που παρουσιάζεται είναι σχέδια και ζωγραφική που έγιναν στο εργαστήριο, με θέμα τον άνθρωπο της δουλειάς, τον άνεργο, το μετανάστη, τον πρόσφυγα. Επικεντρώνοντας στους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (χώρο με οξυμένα εργασιακά προβλήματα, εργατικά ατυχήματα, ανεργία που αγγίζει σήμερα το 95%, αγώνες και ταξικές συγκρούσεις) και στους μετανάστες είτε ως εργαζόμενους στην υπερεκμετάλλευση, είτε μέσα στις δυσκολίες μιας ζωής υπό διωγμόν, στην παράνομη παραμονή, στα κρατητήρια, στο δρόμο, στο κυνηγητό, στις επιχειρήσεις «σκούπα», στα κέντρα κράτησης... Πρόκειται για έργα σε χαρτί ή πανί, φτιαγμένα με κάρβουνο, μαυρόασπρα. Θα πλαισιωθεί η παρουσίαση και από σειρά πορτρέτων, με χρώμα.

Στην έκθεση συμμετέχει με ένα έργο - εγκατάσταση ο ζωγράφος Νίκος Χριστοφοράκης παρουσιάζοντας το ίδιο θέμα από μιαν άλλη σκοπιά, κάνοντας πιο ολοκληρωμένη έτσι την προσέγγιση της έκθεσης στο θέμα της.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 13 Δεκέμβρη, Τρίτη - Σάββατο: 10.00 - 20.00, Κυριακή: 10.00 - 14.00. Δευτέρα κλειστά. Πληροφορίες: Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» τηλ. 210.3452.150.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ