Κυριακή 11 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ Μείωση του τζίρου των εξαγωγών κατά 3,4% σημειώθηκε κατά το μήνα Σεπτέμβρη στη Γερμανία σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, κυρίως εξαιτίας της σημαντικής πτώσης της ζήτησης στις χώρες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αντιθέτως, οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ και την Κίνα αυξήθηκαν κατά 1,8%. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, η μείωση φθάνει το 9,1% για τις εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωζώνης και το 7% προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία, η Commerzbank, σκοπεύει να καταργήσει το 10% των θέσεων εργασίας της, που μεταφράζεται αριθμητικά σε 5.000 ως 6.000 υπαλλήλους, όπως αποκαλύπτει η εβδομαδιαία εφημερίδα Ντι Τσάιτ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ντι Τσάιτ, η Commerzbank προσανατολίζεται στην περικοπή δαπανών ύψους πολλών εκατ. ευρώ έως το 2016 και σε όλους τους τομείς της.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΕ Υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ τάσσεται το 49% των Βρετανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο YouGov. Το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμεί την παραμονή στην ΕΕ φτάνει μόλις το 28%, ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 17%. Στη Γαλλία, το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ, το 32% να αποχωρήσει και το 10% υποστηρίζει ότι είναι αναποφάσιστο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ