Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11404

Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ ενάντια στον προϋπολογισμό
  • ΑΘΗΝΑ: Στις 5 μ.μ., στην Ομόνοια
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

ΣΕΛ.  7

ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής

Απαιτείται συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα. Κάθε άλλη λύση είναι ενσωμάτωση, υποταγή στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού

Ο πόλεμος του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα συνεχίζεται με ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων στη Βουλή και τον κρατικό προϋπολογισμό. Από την κρίση που βιώνει και πληρώνει ο λαός δε θα μας βγάλει καμιά διαχείριση, ούτε της συγκυβέρνησης, ούτε αυτή που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο υπάρχουν μονοπώλια, όσο η χώρα είναι ενσωματωμένη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, λαού και νεολαίας στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, αποδεικνύει ότι υπάρχει ισχυρή η ταξική εργατική - λαϊκή δύναμη που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και ανασύνταξη του κινήματος, στη διαμόρφωση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα αναδείξει το λαό σε πρωταγωνιστή και στην εξουσία, αποδεσμεύοντας τη χώρα από την ΕΕ και τα δεσμά των μονοπωλίων και διαγράφοντας μονομερώς το χρέος.


ΣΕΛ.  3,   8  -  9

ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Δράσεις για σίτιση, μόρφωση, υγεία των ανέργων

Δράσεις για τη σίτιση της λαϊκής οικογένειας, τον εμβολιασμό των παιδιών της, τη μόρφωσή τους, το σφράγισμα βιβλιαρίων ανέργων, την ένδυση, τη νομική στήριξη ανέργων και λαϊκών οικογενειών που δυσκολεύονται οικονομικά να τα βγάλουν πέρα έχουν αναλάβει οι Λαϊκές Επιτροπές.


ΣΕΛ.  15


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Υπόθεση όλων να πιαστούν οι στόχοι

ΣΕΛ.  5
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συναυλία για τα 94χρονα του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  6
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Για τα 95 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης

ΣΕΛ.  2
Το λαϊκό κίνημα στη δικτατορία

ΣΕΛ.  12  -  13
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚ ΚΙΝΑΣ
Ενίσχυση της οικονομίας της αγοράς

ΣΕΛ.  23
ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ
Για την Οχτωβριανή Επανάσταση

Εχει μεγάλη σημασία η σχέση μεταξύ πολιτικής και κοινωνικής επανάστασης, όταν δηλαδή κλονιστεί όχι μόνο η καπιταλιστική οικονομία, αλλά και το πολιτικό, το θεσμικό εποικοδόμημά της, τότε, την κατάλληλη στιγμή οργανωμένα και σχεδιασμένα να κατευθυνθεί η επαναστατημένη εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, στην πλέρια σύγκρουση και ρήξη με όλους τους θεσμούς εξουσίας των καπιταλιστών για να καταργηθούν οι καπιταλιστές.


ΣΕΛ.  16   -   17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ