Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ξεχασμένοι...

Ο Λουίς Μπουνιουέλ σκηνοθετεί τη δραματική ταινία «Ξεχασμένοι από την κοινωνία», που θα προβληθεί απόψε στις 22.30 από την ΕΤ-1.

Σ' ένα φτωχικό προάστιο της πόλης του Μεξικού, ο Ζάιμπο, έφηβος δραπέτης από σωφρονιστήριο, ξαναβρίσκει τη συμμορία του. Τους παρασύρει στο να χτυπήσουν έναν τυφλό και να ληστέψουν ένα ζητιάνο χωρίς πόδια. Ο ίδιος κατηγορεί τον σύντροφό του Ζουλιάν ότι ευθύνεται για τη φυλάκισή του και τελικά τον σκοτώνει. Ο νεαρός Πέδρο είναι μάρτυρας της δολοφονίας. Δεν κοιμάται πια στο σπίτι της μητέρας του, χήρας που «σκοτώνεται» στη δουλειά και τον παραμελεί. Βρίσκει δουλειά σ' ένα μαχαιράδικο όπου ο Ζάιμπο κλέβει ένα πολύτιμο μαχαίρι και στη συνέχεια πηγαίνει σ' ένα πανηγύρι...

Ο κορυφαίος σουρεαλιστής και μεγαλύτερος οραματιστής του παγκόσμιου κινηματογράφου Λουίς Μπουνιουέλ βραβεύτηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κανών το 1951. Η ταινία αυτή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του και σηματοδοτεί την έναρξη της ώριμης περιόδου του. Αριστούργημα που σημάδεψε τον παγκόσμιο κινηματογράφο και παραμένει επίκαιρο, ενώ έχει κλείσει περισσότερο από μισό αιώνα ζωής. Τιμήθηκε με δώδεκα βραβεία, ενώ προτάθηκε για άλλα τέσσερα. Παίζουν: Εστέλα Ιντα, Μιγκουέλ Ινκλάν, Αλφόνσο Μεχία, Ρομπέρτο Κόμπο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ