Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11402

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κινητοποιήσεις την Κυριακή ενάντια στην ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού
  • ΑΘΗΝΑ: Στις 5 μ.μ., στην Ομόνοια
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

ΣΕΛ.  9

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ να μην εφαρμοστούν τα εξοντωτικά μέτρα

ΚΚΕ: Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, λαού και νεολαίας στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, αποδεικνύει ότι υπάρχει ισχυρή η ταξική εργατική - λαϊκή δύναμη που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και ανασύνταξη του κινήματος, στη διαμόρφωση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα αναδείξει το λαό σε πρωταγωνιστή και στην εξουσία

Η ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων στη Βουλή, πρέπει να πεισμώσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, ώστε πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούν για να μην εφαρμοστούν, για την προστασία των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών, για την ανατροπή όλων των βάρβαρων μέτρων και μνημονίων. Η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να γίνει ισχυρή και αποτελεσματική με τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των γυναικών στα σωματεία, τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις. Αρκεί ο λαός να αποβάλει το φόβο της σύγκρουσης με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, να αποδεσμευτεί από τα ιδεολογήματα και τις αυταπάτες που καλλιεργούν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Η επιδίωξη του συστήματος να τσακίσει το λαό με τον εκβιασμό ή με την παγίδευση στα γρανάζια του, μέσω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αποτύχει.


ΣΕΛ.  7

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Οργανώνουν και συντονίζουν τη δράση τους

Νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το συντονισμό των εργατών σε όλη την «Ελληνική Χαλυβουργία», αλλά και συνολικά στον κλάδο του Μετάλλου αναλαμβάνει το σωματείο των χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο. Τώρα που η εργοδοτική επίθεση κλιμακώνεται, η ανάγκη ταξικής ενότητας και οργάνωσης γίνεται επιτακτική.


ΣΕΛ.  11

Στον άλλο δρόμο

Η εμπλοκή για την εκταμίευση της δόσης του δανείου των 31,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, συνεχίζει να υπάρχει παρά την ψήφιση από τη Βουλή των εξοντωτικών αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων και τα πανηγύρια της συγκυβέρνησης. Χθες ο Ολι Ρεν δήλωσε, όπως το ΔΝΤ, ότι το κρατικό χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, εκτίμηση που έχει οξύνει την κόντρα ΔΝΤ- Ευρωζώνης, βασικά της Γερμανίας, ως προς τη διαχείριση του χρέους. Νέο «κούρεμα» θέλει το ΔΝΤ, αντιδρά η Γερμανία. Ταυτόχρονα εμφανίστηκαν σημάδια οικονομικής κρίσης και στη Γερμανία με πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και μείωση των εξαγωγών. Επομένως οξύνονται οι ανταγωνισμοί και μέσα σε Ευρωζώνη και ΕΕ και ανάμεσα σε Ευρωζώνη - ΔΝΤ, με αφορμή το κρατικό χρέος της Ελλάδας, ουσιαστικά για το ποιων κρατών το κεφάλαιο θα καταστραφεί λιγότερο από την κρίση συνολικά στις καπιταλιστικές οικονομίες. Αυτό επηρεάζει συνολικά τη διαχείριση της βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Ηδη η πολιτική διαχείρισης της κρίσης απ' όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, έχει οδηγήσει το λαό στην εξαθλίωση. Οσοι ακόμη έχουν ψευδαισθήσεις ότι με τέτοιες συνταγές θα γλιτώσουν τα χειρότερα ή ότι με ένα άλλο μείγμα πολιτικής που θα ξαναδιαπραγματευτεί τα δάνεια, θα πληρώσει λιγότερο χρέος, θα ενισχύσει τους «υγιείς» επιχειρηματίες που θα σώσουν το λαό, τώρα να απεγκλωβιστεί, να παλέψει για αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Είναι μονόδρομος για το λαό.ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΣΕΛ.  18
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Η ΠΑΣΥ χαιρετίζει τους αγώνες τους

ΣΕΛ.  17
ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ
Πενταπλασιάστηκε η συμμετοχή τους στα φάρμακα

Σε «αιματηρές» συμμετοχές για την αγορά φαρμάκων οδηγούνται οι διαβητικοί με τις τελευταίες αποφάσεις της συγκυβέρνησης για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως επισημάνθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ).


ΣΕΛ.  12
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
Σε αχαλίνωτο καλπασμό

ΣΕΛ.  10
ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να τιμωρηθούν οι τραμπούκοι χρυσαυγίτες

ΣΕΛ.  6
Ετοιμάζουν επίθεση στη Συρία;

ΣΕΛ.  3
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΕΚ ΝΗΣΙΩΝ
Το Σάββατο η σύσκεψη για την ακτοπλοΐα

ΣΕΛ.  10


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org