Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαχρονικός Βάρναλης

«Το φως που (πάντα) καίει» του Κώστα Βάρναλη, σε διασκευή, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Βασίλη Κολοβού, ανεβαίνει αύριο στο «Θέατρο της Ημέρας».

Μετά από ενενήντα χρόνια ο λόγος του Βάρναλη παραμένει επίκαιρος. Ο Προμηθέας του Βάρναλη λέει: «Τόσο μοιάζουν το χθες με το σήμερα που μου φαίνεται πως τώρα δα έχω γεννηθεί και βλέπω το σήμερα». «Μέσα στη γενικότερη αθλιότητα του καιρού μας η απόφασή μας για το ανέβασμα του έργου "Το φως που καίει" είναι μια απάντηση δικαίωσης της ύπαρξής μας, ως ανθρώπων και καλλιτεχνών μέσα από το διαχρονικό λόγο του Βάρναλη» - σημειώνει ο Βασίλης Κολοβός.

Σκηνικά - κουστούμια: Στράτος Σαραντίδης. Μουσική επιμέλεια: Κική Κουτζανίδου. Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης. Ηχοι: Δημήτρης Λαμπράκης. Παίζουν: Βασίλης Κολοβός, Ολγα Μουργελά, Τάσος Αλαφάκης, Νίκος Μαυρουδής, Χάρης Αρώνης. Ακούγεται η φωνή της Αντριανής Τσουντοπούλου στη «Μάνα Γη». Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο (9 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ