Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Τελειώνει» τον αθλητισμό

Σε ακόμα μεγαλύτερη πτώχευση οδηγείται (και) ο αθλητισμός, με το πρόσχημα της καπιταλιστικής κρίσης. Ενα ακόμα ζωτικό λαϊκό δικαίωμα μπαίνει στο κρεβάτι του Προκρούστη, αφού σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2013 η μείωση των χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν, φτάνει περίπου στο 40%... Η ΓΓΑ πήρε 143 εκατ. ευρώ για το 2011, 100 εκατ. ευρώ προβλέπονταν για το 2012 και μόλις 66,6 εκατ. ευρώ προϋπολογίστηκαν για το 2013. Αν μάλιστα αφαιρεθούν οι ανελαστικές δαπάνες, τα χρήματα που απομένουν για διοργανώσεις και ανάπτυξη είναι... ψίχουλα.

Ουσιαστικά η κρατική επιχορήγηση στον αθλητισμό σταματάει. Και τα χρήματα που δίνονται αφορούν μισθοδοσία, ενοίκια κλπ. Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία λοιπόν οδηγούνται στη συρρίκνωση ή το κλείσιμο, αφού τα χρήματα που διατίθενται δεν φτάνουν. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι πάνω από τα μισά σωματεία δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια, καταλαβαίνει κάποιος τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Οι αθλητικοί φορείς εξωθούνται να κινηθούν στη «λογική» της ανταποδοτικότητας. Δηλαδή να προσθέσουν ένα ακόμα χαράτσι στη δεινοπαθούσα λαϊκή οικογένεια, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας τους. Εκ των πραγμάτων λοιπόν θα μεγαλώσει ο αποκλεισμός και πολλοί περισσότεροι θα στερηθούν το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ