Κυριακή 4 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Ο αλύγιστος Κάρλες Πουγιόλ

Ο δυναμικός Κάρλες Πουγιόλ

Icon

Ο δυναμικός Κάρλες Πουγιόλ
Ο Κάρλες Πουγιόλ είναι αναμφισβήτητα ο ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ στην Μπαρτσελόνα. Αν ο Λίο Μέσι είναι ο ηγέτης και σκόρερ της ομάδας ο «Καρλίτο», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι της Μπάρτσα, είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ τους. Αυτός της διπλανής πόρτας. Που γαλουχήθηκε μέσα στο «Καμπ Νου», από μικρό παιδάκι στις ακαδημίες του ένδοξου συλλόγου, είναι ο ΦΥΣΙΚΟΣ ηγέτης της ομάδας της Βαρκελώνης. Αλλωστε, χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ για τον Πουγιόλ, σε σχέση με τους σπουδαίους παίκτες που πέρασαν από τη Μπαρτσελόνα που όμως κανένας δεν είναι σαν αυτόν. Και εξηγεί ο «ιπτάμενος» Ολλανδός στη συνέντευξή του πριν από δύο χρόνια στην αγγλική εφημερίδα «THE Sun»: «Τόσο εγώ όσο αργότερα ο Μαραντόνα, ο Ριβάλντο, ο Ροναλντίνιο, ο Στόιτσκοφ και άλλοι μεγάλοι παίκτες που ήρθαν στην Μπαρτσελόνα, έκλεψαν δόξα και αναμφίβολα κέρδισαν χρήμα από αυτόν το μεγάλο σύλλογο. Πήραν και αναμφίβολα έδωσαν πολλά. Αυτή την εποχή είναι ο Μέσι που κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση και όλοι κινούνται γύρω του. Σίγουρα ο Αργεντινός είναι μεγάλη πάστα ποδοσφαιριστή και έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ανάκαμψη και στην ποιότητα της ομάδας. Ξέρετε όμως, αν ρωτήσετε έναν Καταλανό φίλο των "μπλαουγκράνα" ποιον παίκτη έχει περισσότερο στην καρδιά του, δε θα σκεφτεί και πολύ για να απαντήσει. Ο αμίγκος Πουγιόλ θα πει. Και είναι απλό. Στις φλέβες της ομάδας κυλάει αυτός ο παίκτης και το ανάποδο».

Με τα καλύτερα λόγια μιλάει ο Κρόιφ για τον Πουγιόλ
Με τα καλύτερα λόγια μιλάει ο Κρόιφ για τον Πουγιόλ
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Κρόιφ και ο προπονητής του στην Εθνική Ισπανίας Βιθέλντε Ντελ Μπόσκε: «Οτι και να πεις για τον Κάρλες είναι λίγο. Είναι γεννημένος νικητής. Γεννημένος αρχηγός. Εχει μεγάλη δύναμη τόσο σωματική όσο και ψυχική. Ελπίζω σύντομα να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να είναι και πάλι γερός στα γήπεδα. Τον έχει ανάγκη όχι μόνο η ομάδα του και η Ισπανία αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Τόσο ο Γιόχαν Κρόιφ όσο και ο Βιθέλντε Ντελ Μπόσκε δεν έχουν άδικο να πλέκουν το εγκώμιο του άσου της Μπαρτσελόνα, αφού τα έργα και οι ημέρες δείχνουν πόσο σκληρό καρύδι είναι.

Το... σκληρό καρύδι της Μπάρτσα

Κάρλες Πουγιόλ: 5 επεμβάσεις, 23 τραυματισμοί, 670 μέρες απουσίας!

Ο διεθνής άσος των «μπλαουγκράνα» είναι αγωνιστής και το αποδεικνύει... Τα δίνει όλα για την «Μπάρτσα» και το ...πληρώνει με τους τραυματισμούς, τις εγχειρήσεις και τις ημέρες απουσίας του από τη δράση!

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα μετρά 13 χρόνια παρουσίας στην πρώτη ομάδα και τα 'χει δώσει όλα πληρώνοντας το πάθος και την αγάπη του για τους «μπλαουγκράνα» με αρκετούς τραυματισμούς και χειρουργεία.

Μάλιστα, είναι τέτοια η μαχητικότητά του που ακόμα και η αθλητική εφημερίδα της Μαδρίτης «Marca», η οποία είναι γνωστή για τα αισθήματά της για τη Ρεάλ ...αποθέωσε πρόσφατα τον Πουγιόλ με αφορμή τον τραυματισμό του πριν λίγο καιρό. Αλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος παίκτης είχε την ατυχία να τραυματιστεί, αφού 13 χρόνια καριέρας στην Μπάρτσα μετρά 23 τραυματισμούς, πέντε εγχειρήσεις και 670 μέρες απουσίας.

Από τις 2 Οκτώβρη του 1999 μέχρι σήμερα ο Πουγιόλ ανέβηκε έναν «Γολγοθά» -όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της μαδριλένικης εφημερίδας- κάτι όμως που ποτέ δεν κατάφερε να τον λυγίσει.

Κατ' αρχήν, ο «κάπτεν» των «μπλαουγκράνα» μετρά πέντε τραυματισμούς στο κρανίο με αποτέλεσμα να λείψει 46 μέρες. Μάτι, μύτη και δεξί ζυγωματικό είναι τα σημεία στα οποία έχει τραυματιστεί ο Πουγιόλ.

Στο στήθος, έχει μόλις έναν τραυματισμό και εφτά ημέρες απουσίας εξαιτίας αυτού, ενώ στα χέρια, πριν από την πρόσφατη ατυχία με τον ώμο, είχε ένα πρόβλημα στον δεξιό ώμο, που τον κράτησε 23 ημέρες εκτός δράσης το 2004.

Από κει και πέρα, στα πόδια υπάρχουν αρκετά βάσανα με τα γόνατα ειδικά να είναι αρκετά πληγωμένα... Στους μηρούς, λοιπόν, ο παίκτης είχε δύο τραυματισμούς και 33 ημέρες απουσίας και δη για 18 στο δεξιό και για 15 στον αριστερό.

Οπως προείπαμε, όμως, τα μεγάλα... βάσανα εντοπίζονται στα γόνατα. Ούτε ένας ούτε δυο, αλλά έξι είναι συνολικά οι τραυματισμοί του σ' αυτά και 77 ημέρες απουσίας. Τέλος, εξίσου βαρείς ήταν και οι τραυματισμοί στους αστραγάλους. Εφτά είναι συνολικά οι τραυματισμοί και συνολικά 76 ημέρες απουσίας.

Τα χειρουργεία του Πουγιόλ

Οσο για τα χειρουργεία, ο Πουγιόλ έχει διαβεί πέντε φορές το κατώφλι τους... Η πρώτη ήταν στις 20 Δεκεμβρίου του 2000, όταν μπήκε εξαιτίας ενός προβλήματος στο δεξί γόνατο για να ακολουθήσουν άλλες τέσσερις επεμβάσεις.

Στις 23 Ιουνίου του 2003 έκανε το διάφραγμα της μύτης, ενώ στις 20 Ιουνίου του 2007 κάθισε στο τραπέζι του πόνου λόγω ρήξης του έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο. Στις 18 Ιανουαρίου του 2011 λόγω τενοντίτιδας υπεβλήθη σε επέμβαση και πάλι στο αριστερό γόνατο και στις 5 Μαΐου του ίδιου έτους για αρθροσκόπηση στο δεξί γόνατο.

Κι όμως, αυτός ο παίκτης ποτέ δεν τα παρατάει, δίνει και την ψυχή του για την Μπάρτσα. Δεν πτοείται και φροντίζει να το αποδεικνύει σχεδόν πάντα εντός αγωνιστικού χώρου.

«Εγώ απλά κάνω το καθήκον μου απέναντι στην ομάδα που αγαπάω τόσο πολύ. Η σχέση μεταξύ των φιλάθλων και μένα είναι κάτι εξαιρετικό. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Το παν δεν είναι το χρήμα, υπάρχει ακόμη η φανέλα που έλεγαν οι παλιοί, εγώ αυτό δεν μπορώ να το παραβλέψω. Δεν μπορώ να κοροϊδεύω. Γνωρίζω ότι ο κόσμος έχει προβλήματα, θέλει να έρθει στο γήπεδο να ξεφύγει και δεν είναι σωστό εμείς οι πρωταγωνιστές στο τερέν πολλές φορές να είμαστε... λιποτάκτες», τονίζει με έμφαση ο Πουγιόλ. Ο δυναμικός παίκτης της Μπαρτσελόνα που τραυματίστηκε τελευταία στις 4 Οκτώβρη στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπενφίκα μετράει τις μέρες της επιστροφής του, «σαν το φαντάρο που περιμένει να απολυθεί», όπως δηλώνει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών στις αρχές Δεκέμβρη θα είναι και πάλι σε δράση.


Ανδρέας ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ