Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Μηνύει για συκοφάντηση συνδικαλιστή που απέλυσε

Δε φτάνει που τον απέλυσε από τη δουλειά, τον πάει και στα δικαστήρια γιατί το σωματείο του κατήγγειλε, δημόσια, την απόλυσή του! Ο λόγος για την εργοδοσία της επιχείρησης παραγωγής χρωμάτων «EXCEL Α.Ε.», που εδρεύει στην Καρδίτσα, η οποία κατέθεσε μήνυση εναντίον του Στέλιου Σαρηδάκη, πρώην εργαζόμενου στην εταιρεία, επειδή, ως πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας, υπέγραψε, μαζί με τη γραμματέα, την ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου σχετικά με την απόλυση του ίδιου και άλλων τριών εργαζομένων της επιχείρησης.

Ο Στ. Σαρηδάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της εταιρείας και καλείται να παρουσιαστεί, σήμερα το πρωί, στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδίτσας, για προανάκριση.

Για να αντιληφθεί κανείς τι είναι αυτό που η εργοδοσία θεωρεί συκοφάντηση, θυμίζουμε ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο στις αρχές του 2011 τονιζόταν ότι «η εργοδοσία της επιχείρησης "EXCEL A.E." γνωρίζει ότι από τον Νόμο δεν μπορεί να απολύσει συνδικαλιστή και μάλιστα πρόεδρο κλαδικού σωματείου. Γνωρίζει, επίσης και τις διαδικασίες και την υποχρέωσή της να προσέρχεται σε "τριμερείς συναντήσεις" στην επιθεώρηση κάτι που παράνομα αρνείται, όταν πρόκειται να συναντηθεί με το Σωματείο. Η εργοδοσία συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική της αψηφώντας την εργατική νομοθεσία».

Και συνέχιζε: «Η εργοδοσία, ενώ προειδοποίησε εγγράφως τους υπαλλήλους για την επικείμενη απόλυσή τους, στη συνέχεια το αναίρεσε και τους απέλυε προφορικά, νωρίτερα από ό,τι η νομοθεσία ορίζει, φτάνοντας τελικά στην Επιθεώρηση Εργασίας μέσω δικηγόρου να αναδιπλώνεται στην πρώτη της απόφαση. Χρειάστηκαν επαναλαμβανόμενες πιέσεις του Σωματείου αλλά και των ίδιων των εργαζομένων στην επιθεώρηση για να πάρουν το δώρο του Πάσχα».

Κι αφού επισήμαινε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης, με την κατεδάφιση όλων των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, είναι αυτή που δίνει αέρα σε τέτοιες πρακτικές, είναι αυτή που οπλίζει το θράσος και την ασυδοσία των εργοδοτών», κατέληγε καλώντας τους εργαζόμενους «να μη φοβούνται να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά αυθαιρεσίας των εργοδοτών. Να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο τους. Μαζί να δώσουμε τη μάχη, να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να μην υποκύψει κανείς στις πιέσεις των εργοδοτών να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα να γραφτεί στο Σωματείο του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνει η εργοδοτική επίθεση στη συνδικαλιστική δράση(2022-08-31 00:00:00.0)
Επιχειρησιακή σύμβαση σε ξενοδοχείο με μείωση 12%(2011-05-03 00:00:00.0)
Οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν(2009-08-04 00:00:00.0)
Επιμένει με θράσος στην τρομοκρατική απόλυση(2008-09-19 00:00:00.0)
Απολύσεις και τρομοκρατία στη «Ραπτέξ»(2007-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ