Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η κινητοποίηση του ΣΥΣΔΙΕΚ

Στις 12.00, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγιο Ελευθέριο

«Μπλόκο» στην πολιτική που τους αναγκάζει να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ανταποκριθούν στα έξοδα της σχολής, καλεί τους νέους της κατάρτισης να υψώσουν ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ). Αύριο, Τετάρτη, προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και καλεί τους σπουδαστές να βρεθούν πίσω από το πανό του Συλλόγου στις 12.00 στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγιο Ελευθέριο.

Ο ΣΥΣΔΙΕΚ διεκδικεί να καταργηθούν τα δίδακτρα, να πάψει το κόστος για εξοπλισμό, αναλώσιμα και βιβλία να επιβαρύνει τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους, να δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ενδεικτικό της επιχείρησης που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές ώστε να απέχουν από το μαζικό κίνημα και την οργανωμένη πάλη, είναι η «υποδοχή» που επιφυλάσσουν ορισμένοι διευθυντές και καθηγητάδες στο Σύλλογο. Το προηγούμενο διάστημα, για να εμποδίσουν τις περιοδείες του, χρησιμοποίησαν ακόμα και το επιχείρημα ότι: «Αν αφήσουμε εσάς θα πρέπει να αφήσουμε και τη "Χρυσή Αυγή"». Δηλαδή, εξισώνουν τη δράση του μαζικού κινήματος και των σωματείων με τους τραμπουκισμούς, τις αντιδραστικές και σκοταδιστικές θέσεις της «Χρυσής Αυγής».

Επιπλέον, μια σειρά καθηγητές αναλαμβάνουν να συμβουλεύσουν από την έδρα τους σπουδαστές: «Μην ασχολείστε με αυτά», «κοιτάξτε τα μαθήματά σας» και άλλα παρόμοια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ