Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΕΟΚΕΜ» - ΚΟΡΩΠΙ
Επιμένει με θράσος στην τρομοκρατική απόλυση

Στο πλευρό της εργοδοσίας στάθηκε χτες η Επιθεώρηση Εργασίας

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει». Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα έστειλαν χτες στην εργοδοσία της επιχείρησης βιομηχανικών χρωμάτων ΝΕΟΚΕΜ στο Κορωπί συνδικαλιστές από τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, που βρέθηκαν από τα ξημερώματα στην πύλη του εργοστασίου, για να περιφρουρήσουν την απεργία στη Χημική Βιομηχανία και να απαιτήσουν την ανάκληση της τρομοκρατικής και παράνομης απόλυσης του εργαζόμενου Βαγγέλη Χατζηζώη.

Η εργοδοσία της ΝΕΟΚΕΜ όξυνε χτες την αδιάλλακτη στάση που κρατάει από τη Δευτέρα, οπότε o εργαζόμενος Σωτήρης Μπλέσης λαμπάδιασε από έκρηξη μηχανήματος - πατέντα και χαροπαλεύει νοσοκομείο. Δύο 24ωρα αργότερα, προχώρησε στην τρομοκρατική απόλυση του Βαγγέλη Χατζηζώη, επειδή πρωτοστάτησε, ώστε να μην καλυφτεί το έγκλημα και να μαζευτούν υπογραφές για την ίδρυση σωματείου.

Παρά τις εργοδοτικές προκλήσεις, η Επιθεώρηση Εργασίας που κλήθηκε στο χώρο από συνδικαλιστές, πήρε απροκάλυπτα το μέρος της εργοδοσίας. Οπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές, οι δύο επιθεωρήτριες Μαρούλα Καούλα και Ευμορφία Καρατζά υποστήριξαν ότι ο εργοδότης έχει διευθυντικό δικαίωμα να προχωρήσει στην απόλυση. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι στην έκθεση αναφέρεται ρητά ότι ο απολυμένος έχει συνδικαλιστική κάλυψη, επειδή ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν για τη σύσταση σωματείου. Ταυτόχρονα, έκαναν και «παρατήρηση» στους συνδικαλιστές επειδή έστησαν ομάδα περιφρούρησης και δεν άφησαν τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά!

Ενθαρρημένη από τη στάση της Επιθεώρησης Εργασίας, η εργοδοσία πρότεινε με θράσος στον εργαζόμενο να δεχτεί την απόλυσή του και να τον πληρώνει ακόμα και για ένα χρόνο, μέχρι να βρει δουλειά. Την ίδια στιγμή, φρόντιζε ώστε οι εργαζόμενοι να μην πλησιάσουν το εργοστάσιο, έχοντάς τους συγκεντρωμένους σε μεγάλη απόσταση από την πύλη!

Στη χτεσινή κινητοποίηση παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας. Κάλεσε τους εργαζόμενους «να απαντήσουν ενιαία και πανελλαδικά σ' αυτήν την αντεργατική πολιτική που επιτρέπει στην εργοδοσία να κάνει ό,τι θέλει και την ώρα που η εργατική τάξη θρηνεί καθημερινά θύματα στους χώρους εργασίας πετσοκόβει τα ΒΑΕ». Την απόλυση καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ