Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Ενας από τους άμεσους στόχους πάλης που τέθηκε στην προχτεσινή συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου για την προστασία των ανέργων, είναι να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη και να έχουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε χτές και στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη Λαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Ανέργων μαζί. Η πρωτοβουλία θα έχει και συνέχεια. Δηλαδή, εάν ο δήμος δε δεχτεί να κόψει τα δημοτικά τέλη από τους ανέργους, θα αφαιρούνται από το λογαριασμό της ΔΕΗ, όπως έγινε με το χαράτσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, το Γαλάτσι έχει 10.000 ανέργους. Ακόμα έγινε αναφορά στην ανάγκη αποτροπής της κατάσχεσης σπιτιών, γιατί πολλές οικογένειες δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του δανείου. Στις προτεραιότητες της Επιτροπής είναι και η συγκρότηση τριών Επιτροπών, με πρώτη μια υγειονομική. Στη συνέλευση έγινε και απολογισμός δράσης στον ένα χρόνο λειτουργίας της Λαϊκής Επιτροπής. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση εκ μέρους του ΠΑΜΕ η Αλ. Μπαλού υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα ότι: «Εμείς θέλουμε μια Λαϊκή Επιτροπή ή ένα Συνδικάτο που θα συμβάλλει στους αγώνες και όχι μια Λαϊκή Επιτροπή που θα συμβάλλει στη ζητιανιά και στην ελεημοσύνη».

ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα οργανώνει σήμερα στις 9 π.μ. η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας, προτάσσοντας μεταξύ άλλων αιτήματα όπως την παροχή πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανέργους. Επίσης, καλεί σε δράση για τη συγκρότηση Επιτροπής Ανέργων και επικοινωνία γι' αυτό στα τηλέφωνα 6932734890 και 6979446301.

ΙΛΙΟΝ: Σύσκεψη με ανέργους διοργανώνει την Τετάρτη 31 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα, η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Μενελάου και Χρυσηίδος).

ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ: Κινητοποίηση στις υπηρεσίες του ΙΚΑ στα Θυμαράκια έκαναν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής 3ου-4ου Διαμερίσματος μαζί με το Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας που δραστηριοποιείται σε αυτή. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επιχείρησαν συνάντηση με το διευθυντή για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και τα αιτήματά τους, όμως απουσίαζε. Δεκάδες ασφαλισμένοι και ασθενείς μετέφεραν σε κουβέντες με την Επιτροπή την αγανάκτησή τους για τις περικοπές σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό, για τις εργαστηριακές εξετάσεις που πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους, το κόστος στα τηλεφωνικά ραντεβού, την αναμονή μηνών μέχρι να δουν κάποιο γιατρό.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση μιας συνταξιούχου στον «Ρ»: «Περίμενα περίπου 8 μήνες για ένα ραντεβού σε αγγειολόγο. Οταν έφτασε η ημέρα για το ραντεβού μαθαίνω στα ιατρεία του ΙΚΑ ότι ο γιατρός απουσιάζει. Η απάντηση ήταν να κλείσω νέο ραντεβού. Δηλαδή να περιμένω άλλους 8 μήνες; Αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με τα αγγεία μου. Δηλαδή τι, πρέπει να πάθω έμφραγμα μήπως και τελικά εξυπηρετηθώ; Τόσα χρόνια πλήρωνα το ΙΚΑ για ποιο λόγο;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Κατάμεστη ήταν προχτές η Αίθουσα στο Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη, όπου πραγματοποίησε ανοιχτή συνέλευση η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης. Στη συνέλευση οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ξεχωριστή συγκέντρωση την Κυριακή 28/10 στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και την Τρίτη 30/10 στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων της περιοχής, να πραγματοποιήσουν σύσκεψη με φορείς και σωματεία της πόλης για το ζήτημα της υποχρηματοδότησης στους δήμους. Επίσης, την ίδια ημέρα θα συζητηθούν πρωτοβουλίες για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους και τη φοροληστεία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org