Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανησυχούν για την «εξόντωση της οικονομίας»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Να απεργήσουν ενάντια στα μέτρα που «εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία» καλούσαν τους εργαζόμενους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με την αφίσα που έβγαλαν για την προχτεσινή απεργία, επιβεβαίωσαν ξανά το ρόλο που έχουν αναλάβει στη χειραγώγηση των εργαζομένων.

Ποια οικονομία βλέπουν να «εξοντώνεται» ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ; Γιατί, άλλη είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι τσέπες των εργαζομένων και άλλη η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι «τσέπες» των πολυεθνικών. Οι μεν πρώτες αδειάζουν από το τσάκισμα των μισθών, τη φοροληστεία, την ανεργία που η κρίση αυξάνει κατακόρυφα. Την ίδια στιγμή, όμως, οι «τσέπες» πολλών πολυεθνικών όχι απλά γεμίζουν, αλλά και ξεχειλίζουν. Πολλοί μεγαλοεπιχειρηματίες κερδίζουν απ' τον έλεγχο ολόκληρων κλάδων που συγκεντρώνονται στα χέρια όλο και λιγότερων ομίλων, με την αγριότητα των μονοπωλίων να μεγαλώνει αμείωτα και να ξεσπά καθημερινά στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αυτή η οικονομική οργάνωση της παραγωγής, που γεννά φτώχεια για το λαό και πλούτη για τα μονοπώλια, όχι μόνο δεν «εξοντώνεται» αλλά και δυναμώνει με την πολιτική που ασκούν συγκυβέρνηση - τρόικα. Η αλήθεια είναι ότι θωρακίζεται κιόλας, με ευθύνη και των ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Οι οποίες, μαζί με όλους όσους αγωνιούν για την «ανταγωνιστικότητα» (δηλαδή τη στήριξη των πολυεθνικών), πασχίζουν να στρατεύσουν τους εργάτες πίσω από τις αξιώσεις των εκμεταλλευτών τους. Αντί να πουν στην εργατική τάξη την αλήθεια, δηλαδή πως η δική της εξόντωση είναι προϋπόθεση για τη μη εξόντωση των επιχειρήσεων, αγωνιούν και παρεμβαίνουν για την «οικονομία που εξοντώνεται». Δε σταματούν λεπτό να «βομβαρδίζουν» τους εργάτες με το ψέμα ότι έχουν κοινά συμφέροντα με τα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ