Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Καταγγέλλει νέα επιχείρηση διεύρυνσης του ωραρίου

Την επιχείρηση της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου και της κατάργησης της Κυριακής αργίας, πάγια θέση των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου, με διάφορα «κόλπα» και προσχήματα, καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.

Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Λέσβου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, διοργανώνει «γιορτές αγοράς» για τους Τούρκους τουρίστες. Οι γιορτές αυτές, όπως εξαγγέλθηκε, είναι ενταγμένες σε χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και θα γίνουν σε τρεις φάσεις. Η πρώτη «γιορτή» θα ξεκινήσει την Τετάρτη 24 Οκτώβρη και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 30 Οκτώβρη και ο κύκλος αυτών των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη. Για τις ανάγκες αυτού του προγράμματος οι έμποροι αποφάσισαν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους όλη τη βδομάδα από Δευτέρα έως και Σάββατο από το πρωί ως το βράδυ. Αμεση ήταν η αντίδραση της Ενωσης ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία με ανακοίνωσή της περιόδευσε στα εμπορικά καταστήματα και κάλεσε εργαζόμενους και εμπόρους να μην πέσουν σε αυτή την παγίδα, από την οποία κερδισμένοι θα βγουν μια χούφτα μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, ντόπιων και ξένων.

Μάλιστα, την περασμένη βδομάδα η Ενωση έκανε και παρέμβαση στη συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου που είχε ως θέματα τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, αλλά και το άνοιγμά τους «πιλοτικά» ορισμένες Κυριακές το χρόνο, το καλοκαίρι. Η πρόταση για το άνοιγμα των καταστημάτων ορισμένες Κυριακές δεν πέρασε στη συνέλευση. Για το ζήτημα της διεύρυνσης του ωραρίου, κάτω από την πίεση των εργαζομένων, αυτό που τελικά φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί είναι τα καταστήματα να κλείνουν το μεσημέρι και ανοίγουν πάλι το απόγευμα (αντί να είναι ανοιχτά όλη τη μέρα), παραβιάζοντας και πάλι το ωράριο αφού τα καταστήματα στο νησί Δευτέρα - Τετάρτη και Σάββατο λειτουργούν έως τις 2 το μεσημέρι.

«Είναι ξεκάθαρο και ας το αντιληφθούν όλοι - υπογραμμίζει η Ενωση - ότι αυτοί που ψωνίζουν από την αγορά είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν χρόνο για να ψωνίσουν, χρήματα δεν έχουν, και αυτό είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης με τα βάρβαρα μέτρα που πήραν και παίρνουν. Μιας επίθεσης που θα κλιμακωθεί στο επόμενο διάστημα και δεν θα έχει τέλος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ