Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ»
Η κυβέρνηση προδιαγράφει τη διάλυσή της

Συζητήθηκε στη Βουλή σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ

Παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ» διαθέτει την κατάλληλη υποδομή και μπορεί να παράγει εφόδια (αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές κ.ά.) για το στρατό, εδώ και χρόνια εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βρίσκεται σε πορεία απαξίωσης και ο εξοπλισμός του στρατού δίνεται σε ιδιώτες και τη «διεθνή αγορά».

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι, παρά το γεγονός ότι είχαν δοθεί υποσχέσεις για την παραγγελία υλικού, αυτές δεν υλοποιούνται και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ενάμιση μήνα.

Απαντώντας ο υφυπουργός Αμυνας Π. Καράμπελας ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω εργοστάσιο «παρουσιάζει όλες τις γνωστές παθογένειες της αμυντικής βιομηχανίας όπως κρατικοδίαιτη αντίληψη χωρίς εξωστρέφεια και χωρίς επενδύσεις προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστής στο διεθνές περιβάλλον».

Ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι δόθηκαν από το υπουργείο συγκεκριμένες παραγγελίες, το εργοστάσιο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και ζητούσε συνεχώς παρατάσεις, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά για το εάν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Προδιαγράφοντας δε το ζοφερό μέλλον είπε ότι «πλέον το υπουργείο δεν μπορεί να συντηρεί τέτοιου είδους βιομηχανίες σε μια κρατικοδίαιτη σχέση σε μια περίοδο ιδιαίτερα δυσμενή από πλευράς δημοσιονομικής».

Στην παρέμβασή του, ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι η παθογένεια της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας οφείλεται στην πολιτική των κυβερνήσεων που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια που ήταν πολιτική απαξίωσης, κατάτμησης των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.

Το ΚΚΕ είπε έχει καταθέσει την πρόταση για ενιαίο φορέα αμυντικής βιομηχανίας, όπου θα εντάσσονταν όλες οι βιομηχανίες, θα υπήρχε ένας σχεδιασμός ώστε να μπορούν να καλυφθούν ανάγκες της άμυνας της χώρας από εγχώρια παραγωγή και να διατηρηθούν θέσεις εργασίας. Αντίθετα τόνισε οι εκάστοτε κυβερνήσεις ακολουθούν την πολιτική της ΕΕ, που θέλει να συγκεντρώσει σε μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες την πολεμική βιομηχανία και να λειτουργούν οι μικρότερες χώρες ως υπεργολάβοι με ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις.

Εμείς, κατέληξε, επαναλαμβάνουμε το αίτημα να στηρίξετε αυτή τη βιομηχανία, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μην προχωρήσουν τα σχέδια που ετοιμάζετε για να δοθούν όλες τις αμυντικές βιομηχανίες στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ