Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Εταξε» το λαό φτωχότερο...

Γρηγοριάδης Κώστας

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ «αιχμή του δόρατος της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας». Αυτά πάει και υπόσχεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς. Αυτά φέρεται να είπε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος!

«Εταξε» αυτός και η κυβέρνησή του τον ελληνικό λαό στο κεφάλαιο χωρίς περιστροφές και χωρίς τις «σάλτσες» που μας έχει συνηθίσει όταν μιλάει εντός συνόρων. Απλά πράγματα.

Γιατί, βέβαια, καταλαβαίνει κανείς εύκολα τι σημαίνει αυτό: Οτι με τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα οι Ελληνες εργαζόμενοι θα γίνουν πάμφθηνοι και πιο «ευέλικτοι».

Αυτό, κατά τη γνώμη τους, είναι μια «δυναμική οικονομία» που θα «ξεπερνά την ύφεση και θα βαδίζει προς την ανάπτυξη». Ενα ξέφραγο αμπέλι ασυδοσίας για κάθε «επενδυτή» και εγγυημένα κέρδη για όποιον μας ...κάνει την τιμή να μας εκμεταλλευτεί.

Αντιλαμβάνεται κανείς, φυσικά, πόσο αστεία ακούγονται - μετά από αυτό - τα περί «κοινωνικής συνοχής» του Ε. Βενιζέλου και τα περί «καταψήφισης εργασιακών μέτρων» του Φ. Κουβέλη. Η κοροϊδία και το δούλεμα σε ...πλήρη ανάπτυξη.

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που διανοείται ακόμη να μιλάει για μια άλλη, φιλολαϊκή Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν υπάρχει προφανώς καμία δικαιολογία. «Βάζει πλάτη» με τον τρόπο του στα ψέματα που μας σερβίρουν.

Οταν, λοιπόν, αυτοί ομολογούν με τέτοια ευθύτητα και κυνισμό «πού το πάνε» τι άλλο μένει για το λαό; Τίποτε από το να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και να χαράξει αυτός τη δική του πορεία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ διάφορα Μέσα Ενημέρωσης να μας «βομβαρδίζουν» με την υποτιθέμενη διαφοροποίηση του Φρ. Ολάντ από την πολιτική της Γερμανίας στην ΕΕ. Ζητάει ευρωομόλογα, μας λένε, και να σταματήσει η λιτότητα.

Μόνο που όλως παραδόξως «παράβλεψαν» ότι χαρακτηρίζει τη λιτότητα «απαραίτητη» όπως και την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Θέλουν να ξεχάσουμε ότι όλοι αυτοί παρά τις δικές τους διαφωνίες έχουν έναν κοινό εχθρό: Τους λαούς...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ